Martin Halvorsen (leder talent og rekruttering) og Marion Fjällstrøm Jakobsen (rådgiver) mottok prisen | Foto: Universum

På toppen blant yrkesaktive ingeniører

Yrkesaktive ingeniører rangerer Multiconsult som det tredje mest attraktive selskapet å jobbe for i Norge, med Equinor og Norconsult på de andre pallplassene, viser en fersk undersøkelse fra Universum.

12. november 2021
Cato A. Mørk

– Det er en viktig anerkjennelse at vi er blant de mest populære arbeidsgiverne for yrkesaktive ingeniører. Vi tror det handler om to ting, vi har en kultur for læring og deling, og vi evner å skape individuelle læringsløp for den enkelte, innen fag og i prosjekt, sier Martin Halvorsen, leder for talent og rekruttering i Multiconsult.

Hvert år kartlegger Universum karrierepreferanser for yrkesaktive i norske virksomheter, blant annet innen ingeniørfag og naturvitenskap.

– Det er ekstra hyggelig at rådgiverbransjen troner på toppen, der skal vi være, for da klarer vi å tiltrekke oss de beste folkene når vi skal skape effektive og bærekraftige løsninger for våre kunder og samfunnet innen områder som bygg og anlegg og fornybar energi, påpeker Martin Halvorsen.

Ifølge Universum er faktorene til at ingeniørene velger akkurat Multiconsult varierte og utfordrende arbeidsoppgaver, samt et godt arbeidsmiljø.

Martin Halvorsen om utmerkelsen.

Endring skaper interesse
Carlo Duraturo i Universum mener næringer i transformasjon skaper interesse, og bygg- og anleggsnæringen har vært gjennom store endringer og nå ofte assosieres med begreper som bærekraft, fremtid, innovasjon og utvikling.

– Oppgangen i interesse for denne næringen har skjedd i takt med at interessen for «olje&gass» har gått ned, så utfordringen fremover for rådgivere og entreprenører er å holde på den gode posisjonen, sier Carlo Duraturo.

Sterk posisjon
Tidligere i år ble det også kjent at Multiconsult er på pallen over de mest attraktive arbeidsgivere blant ingeniørstudenter.

– Vi kommer til å jobbe hardt for å beholde den sterke posisjonen vi som selskap har både blant studenter og erfarne ingeniører, fastslår Martin Halvorsen.

Topp ti-listen ingeniører

  1. Equinor
  2. Norconsult
  3. Multiconsult
  4. Sintef
  5. Kongsberg Gruppen
  6. Aker Solution
  7. Sweco
  8. Innovasjon Norge
  9. Skanska
  10. AF Gruppen

Les også: