1/3

Granåsen er tildelt miljøsertifiseringsprisen BREEAM | F.v: Ordfører i Trondheim Kent Ranum, Stine Stenberg Stensheim fra NCC, Merete Kvidal, Beth Carlsen Paludan, Signe Gurid Hovem fra Multiconsult og Mona Åsgård, utbyggingsjef i Trondheim kommune.

2/3

Nye Granåsen | Foto: Stian Moursund

3/3

Merete Kvidal sammen med Beth Carlsen Paludan og Signe Gurid Hovem. Begge har jobbet tett på prosjektet i Granåsen | Foto: Stian Moursund

Granåsen første BREEAM-miljøsertifiserte hopparena

Nye Granåsen idrettspark skal huse VM i 2025, men allerede er første runde med heder og ære delt ut. Granåsen idrettspark er verdens første hopparena som er tildelt miljøsertifiseringen BREEAM Infrastructure, Excellent. Multiconsult har vært rådgivere på prosjektet og kunne stolt motta diplom sammen med Trondheim kommune og NCC.

4. juni 2024
Stian Moursund

Multiconsult har hatt et svært godt samarbeid med NCC som har jobbet fremtidsrettet og innovativt under hele prosjektet.

– Dette er det mest unike prosjekt jeg har vært med på, og samarbeidet har vært helt enestående. Dette kommer vi muligens aldri til å oppleve igjen, sier Stine Stenberg Stensheim som er prosjektleder i NCC Building Nordics. Hun sto for overleveringen av det synlige beviset på tildelingen til ordfører Kent Ranum i Trondheim kommune.

Ordfører Kent Ranum var stolt over å motta tildelingen på vegne av Trondheim kommune som kunde.

– Dette er en historisk dag for et fantastisk prosjekt. Her skal vi ha fest, men også flest hverdager. Hit skal mange komme for å se unike idrettsprestasjoner, men også for å kjenne på melkesyra når de løper opp trappene, og som en strålende inngang til opplevelser i marka som ligger like bak. Granåsen Idrettspark er for alle, sa ordfører Kent Ranum.

I arbeidet med Granåsen Idrettspark har vi opplevd Trondheim kommune som både nyskapende og veldig bevisste på hva de ønsker, og hva som er til beste for Trondheim.

– Bærekraftsmålene oppnås gjennom samarbeid. Dette flotte anlegget i Granåsen er bygd på samarbeid, og resultatet viser hva vi kan oppnå når gode krefter drar i samme retning med felles ambisjon om å skape noe som er best mulig, sier Merete Kvidal som er direktør for Multiconsult i Midt-Norge.

For å oppnå «Excellent» må et prosjekt score 75% av poengene for måloppnåelse. Granåsen Idrettspark fikk hele 80%. Elise Sophie Christensen i Grønn Byggallianse representerer Breeam Infrastructure i Norge. Hun var til stede på tildelingen og lot seg imponere over tilnærmingen til oppgaven.

– Det er sjeldent å se et prosjekt som begynner allerede i designfasen med klima- og miljøambisjonene. Det gir et unikt handlingsrom. Spesielt den gode ledelsen, tilpasningen til lokalsamfunnet, fremtidige brukere og overvannshåndteringen har imponert Breeam-verifisererne, sier Elise Sophie Christensen i Grønn Byggallianse.

-Det telles ned til VM i 2025, og å følge med på hopprennet får en ekstra dimensjon i dette VM for absolutt alle i Multiconsult. Det er ikke bare oss i Trondheim som er stolte av Breeam-tildelingen, vi er 3700 muliggjørere føler en ekstra stolthet for dette synlige beviset på hva vi kan få til sammen, avslutter Merete Kvidal.