MUST-leder Karine Gjersø og Martin Halvorsen, leder for rekruttering. Copyright: Multiconsult/Thomas Haugersveen

På topp blant ingeniørstudenter

Multiconsult er studentenes favoritt innen bygg- og anleggsnæringen, og beholder en sterk tredjeplass blant ingeniørstudenter. Det viser Universums ferske undersøkelse over attraktive arbeidsgivere.

7. mai 2021
Cato A. Mørk

Universum avdekker hvert år Norges mest attraktive arbeidsgivere og studenters karrierepreferanser ved norske universiteter og høyskoler, og i år har rundt 14.000 studenter på 24 utdanningsinstitusjoner sagt sin mening. Equinor topper listen blant ingeniørstudentene, med Kongsberg Gruppen på andreplass og Multiconsult som nr 3.

– Det har vært ganske stabilt i toppen blant favorittene til ingeniørstudentene. Bygg og anlegg har styrket seg de siste årene på bekostning av energibransjen. Framover vil nok statlig sektor, konsulentselskaper og energivirksomheter bidra til å skjerpe konkurransen om ingeniørstudentene ytterligere, sier Carlo Duraturo i Universum, selskapet bak studentundersøkelsen.

Topper bygg- og anlegg

Innen bygg- og anleggsnæringen er Multiconsult rangert som det mest attraktive selskapet, med Norconsult (5), Sweco (11), AF Gruppen (14) og Veidekke (17) og Skanska (18) på de neste plassene. Multiconsult er dermed også på topp blant rådgivende ingeniører.

– Årets plassering smaker ekstra godt. Vi legger bak oss et utfordrende år preget av smittevernsrestriksjoner hvor vi ikke har kunnet videreføre populære arrangementer for studentene, som selv har hatt hjemmestudier på hybler og i kollektiv. Likevel har vi klart å løfte det gode arbeidet vårt inn i det digitale rommet og fortsatt å knytte nye bånd til morgendagens Multiconsult-rådgivere. Jeg er veldig stolt av alle som har muliggjort at vi fortsatt er bransjens foretrukne arbeidsgiver, sier Martin Halvorsen, leder for rekruttering i Multiconsult.

Karine Gjersø i Multiconsult for studenter – MUST, utdyper.

– Da vi ikke lenger kunne møte studentene så brukte vi det Must er – yngre medarbeidere – til vår styrke og satset på de digitale arenaene hvor vi visste at vi kunne møte studenter. Vi ville fortsette å vise frem det gode arbeidsmiljøet og kompetansen, og vi har brukt våre gode samarbeid med linjeforeninger og studiestedene til å lage konkurranser og bedriftspresentasjoner på relevante digitale plattformer, sier Karine Gjersø.

Selv om mye er gjort digitalt ser både Martin Halvorsen og Karine Gjersø frem til også å kunne møte studentene fysisk.

– I takt med at samfunnet nå gradvis gjenåpner skal vi også gjeninnføre de aktivitetene som skaper gode møteplasser der studentene blir kjent med oss og får en smakebit av både forretning, fag og ikke minst den uslåelige Multiconsult-kulturen! Nå er det ikke lenge til vi skal ønske nærmere 70 studenter velkommen til årets sommerjobber, og det gleder vi oss veldig til, avslutter Martin Halvorsen.

Se resultatene fra undersøkelsen.