1/3

F.v Magne Ganz (gitar), Signe Marit Dahl Lakså (vokal), Andy Douglas (bassist) og Fredrik Kjelman (trommer). Bandet BIM_pønk_MC som ble kjent gjennom arbeidet i prosjekteringsgruppa Fornebubanen, gleder seg til å opptre på Byggstock 24. Foto: BIM_pønk_MC

2/3

Bandet Out of Order spilte for full sal og gleder seg også til årets arrangement. I år spiller i tillegg bandene Norwegian Rock Crusaders, BIM_pønk_MC, The Ryens, Cremaster og Out of Order på Byggstock 24. Foto: Fotosnorre

3/3

Det var god stemning og dansbar musikk under fjorårets Byggstock. Foto: Marius Fiskum

BIM_pønk_MC: − Vi gleder oss til å rocke scenen

Flere av medlemmene i BIM_pønk_MC ble kjent gjennom arbeidet i prosjekteringsgruppa Fornebubanen. Nå gleder de seg til å opptre på Byggstock 24.

13. mai 2024
Marte Nordahl

Bandet BIM_pønk_MC er klare for å opptre på byggenæringens egen musikkfestival, Byggstock 24, med låter innen sjangeren pop-punk og rock fra 90- og 2000-tallet.  

− Siden vi er i 40-50-årene, er det 90- og 2000 tallet som har satt størst avtrykk. Vi har valgt oss sjangeren rock og punk fordi det er enkelt, slagkraftig og fengende. Vårt mål er å spille musikk som folk kjenner igjen og som får fram rockefoten, sier Magne Ganz, gitarist og BIM-spesialist i Multiconsult.  

− Det er helt utrolig at jeg har funnet to karer som er like nerdete og interessert i BIM, digitalisering og musikk som meg selv, sier Signe Marit Dahl Lakså, vokalist og prosjektleder i COWI.  

Etablerte seg i 2023

BIM_pønk_MC som etablerte seg i februar i 2023, består av Signe Marit Dahl Lakså (vokal), Fredrik Kjelman (trommer) og Magne Ganz (gitar).

Bandet gjennomførte de første konsertene sensommeren 2023 uten bassist. Bassisten Andy Douglas kom til etter behov høsten 2023 via et bekjentskap med Magne.

– Jeg så Andy rocke med bassen på en konsert i sitt eget nabolag, og tenkte raskt at dette er rett mann til BIM_pønk_MC, sier Magne.

Siste tilskuddet er Stine fra Skanska som bidrar på vokal sammen med Signe. 

− Vi har alle blitt kjent gjennom gruppen Digital Samhandling i prosjekt Fornebubanen, sier Signe.  

Signe er Digtal Samhandlingsleder, Fredrik er BIM-koordinator og Magne er ansvarlig for Utvikling og Automatisering. DS-Gruppen anser seg som oljen i den store maskinen PGF (Prosjekteringsgruppa Fornebubanen) 

Første utgave av Byggstock var i juni fjor, da het festivalen Bygg:Larm. Da deltok trioen som publikum og synes at konseptet var genialt. Mye bra musikk og veldig god stemning. 

− Vi følte oss litt snurt over å ikke ha blitt spurt om å spille, sier Magne med et lite smil.  

Det er kanskje ikke så rart. Få hadde nok hørt om dette nystartede bandet fra Fornebubane-prosjektet. I år synes bandet det var skikkelig stas å bli invitert inn i varmen av styreleder Ronny Rostad, som til vanlig er prosjekteringsleder i Sweco. Det hjalp nok å snakke litt med komitemedlem Harald Yggeseth (BaneNOR) i forkant. 

Kjente slagere

BIM-pønk-MC skal opptre i en time med en rundt 12 låter.   

 − Vi synes det er gøy å spille punk og rock av band som Blink-182, Greenday og The Offspring. Ekstra gøy er det å overraske med punk-rockversjoner av kjente poplåter som for eksempel «Let it go» fra Frozen, Michael Jacksons «Beat it» eller en knalltøff versjon av «Umbrella» av Rihanna.  

− Vi vil også snike inn «Levva livet» med Åge Aleksandersen, for enhver pris. Åge slår overraskende godt an på Østlandet, legger Signe til, som er oppvokst i Trondheim. 

Gruppa som allerede har opptrådt på Multiconsults julebord og diverse 40 års lag og en bryllupsfest, har erfart at kjente slagere blir godt mottatt av publikum.   

− Det skal ekstremt mye til å lykkes med egne produserte låter. Så det får proffene ta seg av, sier Fredrik. 

Ble kjent i Fornebuprosjektet

Fredrik, Signe og Magne er godt fornøyd over at de ble kjent gjennom Fornebubaneprosjektet. 

− Vi synes at vi har klart å få en veldig god stemning i den digitale samhandlingsgjengen på Fornebubanen. At vi har vært en såpass sammenspleiset gjeng, har gjort det enkelt å danne et band, sier Ganz.  

Ganz spiller i et annet band i Drammen, som ofte tar en ganske lang jule- og vinterferie. Siden han kjeder seg litt på vinterstid, spurte han Kjelman som har eget bandrom, om han ville bli med å spille.  

− Det var Fredrik positiv til. Det eneste vi trengte var en som kunne synge, som Signe sa hun kunne bidra med, sier Ganz.  

Gruppa var veldig i tvil om hva de skulle kalle bandet, og diskuterte dette med kollegaer. Kollega, Lise-Lotte Aune, som også jobber i Fornebubaneprosjektet, kom med et forslag på et ordspill på bandnavnet Bomfunk MC’s, som hadde one-hit-wonderen «Freestyler» i 2000. Dette ble til bandnavnet BIM_pønk_MC.  

− Navnet røper hva vi driver med og hvor vi kommer fra. De som kjenner referansen og ordspillet synes det er litt artig, sier Signe. 

Ganz presiserer at til dere som ikke umiddelbart tar referansene BIM, så henvises forkortelsen til BygningsInformasjonsModell, som er sentralt i arbeidet på Fornebubanen. Pønk er sjangeren det går mest i og M og C står for Multiconsult og COWI. 

− Nå er vi klar for mye øving framover. Og vi ser fram til å rocke scenen og å sørge for god feststemning. 

The Ryans er også klare for Byggstock 24

Les mer om arrangementet på Facebook: https://fb.me/e/38XzGWNRH 

Kjøp billetter hos Ticketmaster: https://www.ticketmaster.no/event/739705