1/3

The Ryens er klare for Byggstock 24. Gitarist Sune Eggen jobber som VVS-ingeniør i Multiconsult og gleder seg til å opptre på nytt i år. Foto: Marius Fiskum

2/3

Gitarist Sune Eggen gleder seg til å opptre med The Ryans. Foto: Marius Fiskum

3/3

Foto: Marius Fiskum

The Ryens er klare for Byggstock 24

− Vi er klare for å underholde publikum med fengende rock- og poplåter, sier gitarist og Multiconsulter, Sune Eggen.

13. mai 2024
Marte Nordahl

Siden The Ryens opptrådte for første gang i 2010, har de spilt på en rekke julebord, bursdager, seminarer og sommerfester. Nå er de igjen klare for å opptre på Byggtock 24 i september på John Dee i Oslo sentrum. 

− Vi gleder oss veldig til å opptre med en rekke sanger innen sjangeren rock og pop. Målet er å tilpasse musikken oss musikanter, og at det skal bli god feststemning, sier Sune Eggen, gitarist i The Ryens. 

Mens gitarist og VVS-ingeniør Sune Eggen jobber i Multiconsult, jobber tangent Harald Yggeseth i BANE NOR. Vokalist Marte Brox jobber i EFLA, mens bassist og vokalist John Christian Forrester og trommis Olav Christensen, jobber begge i SWECO.  

16 fengende pop- og rockelåter

− Etter at bandet fikk flere medlemmer med lang fartstid innen musikk og underholdning, har vi fått en rekke forespørsler om å opptre på arrangementer og oppdrag utenfor det interne, sier han. 

Eggen trekker fram at da det fortsatt var interesse for musikken deres i markedet, og bandets medlemmer hadde kapasitet, så de ingen grunn til å avslutte prosjektet. 

− Bandet har også fungert som en tverrfaglig sterk kontaktflate, som har vært fordelaktig for oss som rådgivere gjennom øvinger og arrangementer.  
The Ryens skal opptre med rundt 16 fengende låter, innen sjangeren pop og rock. 

− Vi setter sammen låter etter bandets egne preferanser, med artister som blant annet a-ha, Billy Idol, Bryan Adams, Neil Young, Abba og Garry More, sier han. 

Startet å spille som 11-åring 

Lidenskapen for musikk startet da Eggen ble sendt på gitarkurs som 11-åring. Studiene innen prosess og energiteknikk ved Universitet i Berlin, kombinerte han med intensiv gitarøving og jobb i et Øst-Tysk punk-band. 

− Fordi studiene var litt kjedelige, øvde jeg som en «gærning» på gitar på den tiden, sier Eggen. Eggen har vært med i band og reist på turneer siden 2007.  

Medlemmene i The Ryens har vært i aktivitet med musikk og kreative prosesser siden ungdomsåra.  

− Nå ser vi fram til å opptre på årets Byggstock i september. I tillegg skal vi spille på seminaret “Den Kloke Teknologi”. I tillegg er det godt mulig at vi skal delta på Multivalen 7. juni. Det blir nok å finne på framover.  

BIM_pønk_MC er også klare for Byggstock 24.

Les mer om arrangementet på Facebook: https://fb.me/e/38XzGWNRH 

Kjøp billetter hos Ticketmaster: https://www.ticketmaster.no/event/739705