Hans Peter Endal, Kjetil Olsen og Asbjørn Nordrum | Foto: Bioretur og Multiconsult

Styrker akvakulturmiljøet

Multiconsults posisjon innen rådgivning og prosjektering rettet mot landbasert akvakultur er ytterligere styrket med tre nye medarbeidere på Stord.

10. mars 2021

– Multiconsult har ambisjon om å være en ledende totalrådgiver innenfor landbasert akvakultur, i både inn- og utland. Vi er derfor stolte over å kunne styrke selskapet med tre etterspurte og høyt kvalifiserte medarbeidere, sier Tom Rydland, markedsansvarlig for landbasert akvakultur i Multiconsult.

– Med denne rekrutteringen er vi godt i gang med innsending av rømningsteknisk rapport til Fiskeridirektoratet, og har fått gode tilbakemeldinger fra direktoratet. Vi har også styrket vår rådgivning innenfor komplekse landbaserte akvakulturanlegg. Blant annet er vi engasjert i Viking Aquas etablering i Gulen og Norsals etablering i Kina, der vi er ansvarlig for rådgivning innen alle fag. Dette inkluderer bla. verifikasjon av RAS-anleggene og prosjektering av alle støttesystemer.

Hans Peter Endal er ansatt som seniorrådgiver og gruppeleder for akvakultur og vil bidra med sin lange erfaring fra bransjen innen oppdrag i store komplekse anlegg. Han kommer fra jobben som prosjektsjef i Bioretur, og har tidligere vært teknisk sjef hos Seacalx, kvalitets- og sertifiseringsleder i Ocea, daglig leder i Noomas Sertifisering (nå DNV GL) og produktsjef i Skretting. Han representerte utstyrsleverandørene under revisjonen til NS9415:2009, og var medlem av RKA i en periode. Endal er cand.scient i fiskeribiologi/akvakultur, har ingeniørutdannelse innen elektro, samt ledelse- og økonomiutdannelse fra BI.

Kjetil Olsen er ansatt som seniorrådgiver i akvakultur. Han har lang og bred erfaring fra næringen, og kommer fra Akvasafe. Der jobbet ham med produktsertifisering og som inspektør på land og sjø. Han har også erfaring fra Fiskeridirektoratet, Aqualine, Refa Frøystad Group og Stolt Seafarm Halibut. Kjetil har en stor kontaktflate i næringen, og vil særlig jobbe innenfor rømningstekniske rapporter, anleggssertifisering av sjøanlegg og forprosjekt for landbasert oppdrett. Han har inngående kjennskap til NS9415 og NS9416, og var også med i arbeidet med Nytek-forskriften i Fiskeridirektoratet.

Asbjørn Nordrum er nyutdannet sivilingeniør i havteknologi ved Universitetet i Bergen. Hans masteroppgave omhandlet dimensjonering av semilukket oppdrettsanlegg. Parallelt med studiene har han hatt internship ved TechnipFMC og deres havbrukssatsing OceanTECH, samt engasjement for Scotia Seafood Producers med oppgaver knyttet til både sjø- og landbaserte oppdrettsanlegg. Med utgangspunkt i Multiconsults Tromsø-kontor vil Asbjørn blant annet bidra til økt kapasitet innen styrkeberegninger, fortøyningsanalyser og strømningsanalyser i Sør-Norge.