Biblioteket Deichman vinner nok en pris | Foto: Cato A. Mørk

Internasjonal betongpris til Deichman

Deichman Bjørvika vant 18. oktober en internasjonal betongpris. Prestisjeprisen “Excellence in Concrete Construction Awards” ble tildelt i kategorien «mid-rise buildings».

19. oktober 2021
Cato A. Mørk

Prisen ble utdelt på en stor internasjonal betongkonferanse i regi av American Concrete Institute mandag 18. oktober. Innovasjon, kompleksitet, utførelse og verdi for bruk av betong var vurderingskriterier for å bedømme de internasjonale prosjektene som var nominert. På grunn av pandemien var det en digital utdeling.

– Det er utrolig gøy at Deichman Bjørvika og betongkonstruksjonene i bygget blir viet oppmerksomhet, også internasjonalt. Betongkonstruksjonene i bygget er helt spesielle, samtidig som det er blitt et fantastisk bygg som er muliggjort av våre medarbeidere og andre flinke fagfolk, sier John Erling Strand, direktør for Bygg & Eiendom i Oslo.

I over 10 år har Multiconsult arbeidet med det nye hovedbiblioteket fra skisseprosjekt til ferdig bygg. Multiconsult har sammen med samarbeidspartnere hatt ansvar for mye av prosjekteringen av bygget, på vegne av Oslobygg KF.  

Deichman Bjørvika er tidligere blitt tildelt flere priser for arkitektur og konstruksjoner, blant annet Årets bygg i Norge, Oslo bys arkitekturpris og Betongtavlen. Sentrale samarbeidspartnere for Multiconsult har vært Brekke og Strand Akustikk AS, Civitas og Bollinger + Grohmann.

Les mer om «Winners of annual Excellence in Concrete Construction Awards».