Must Energi Vannkraft 2016

Celine Gaasrud | Fagområde: Sustainability Management | Kontor: Oslo

Sommerjobb 2016

Jeg var så heldig å få være en del av årets International Hydro sommerprosjekt sammen med to andre studenter. Prosjektet gikk ut på å foreta en mulighetsstudie for et vann og solkraft-verk i Homa Bay, nær Viktoriasjøen i Kenya. Det var veldig motiverende å jobbe med et prosjekt for en reell kunde, som i vårt tilfelle var lokalmyndighetene i Homa Bay. Vi reiste også ned til Kenya og ble der i to uker for å samle inn data. Den første uken var vi i Homa Bay for å møte med kunden og undersøke fossefallet. Deretter var vi en uke i Nairobi for å samle inn informasjon fra relevante kontorer der. Det var utrolig spennende å komme så tett på prosjektet vi jobbet med og lære mer om Kenya.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Jeg hadde ansvaret for den finansielle analysen av prosjektet, samt evalueringen av de potensielle sosiale og miljømessige konsekvensene av prosjektet. Det var spennende og motiverende å bruke ting jeg har lært fra studiene i praksis. Jeg lærte også veldig mye, ikke bare om mitt eget fagfelt, men også fra de to andre studentene som var utrolig flinke og kunnskapsrike.

Vi fikk mye tillit og ansvar fra første dag på jobb, noe som inspirerte oss til å gjøre vårt aller beste. Vi fikk også god støtte og oppfølging, og de ansatte var alltid hjelpsomme hvis vi hadde noen faglige spørsmål. Jeg følte meg veldig velkommen hos Multiconsult og hadde en kjempefin sommer i et supert arbeidsmiljø.

erfaringer-fra-sommerjobb-2016-celine