1/2

Turid Ødeby (55) fra Tomter jobber på Fornebu som oppdragsleder for Yggdrasil på industri og anlegg. Foto: PrivatFoto: Multiconsult

2/2

I Multiconsult begynte Turid å jobbe som oppdragsleder på Yggdrasil. Hun har bakgrunn både som prosessingeniør, seksjonsleder og prosjektleder.

Turid ser og lytter til alle ansatte

− Det viktigste for meg er at folk trives og har motiverende arbeidsoppgaver på jobb. For å lykkes trenger alle ansatte å bli sett og lyttet til, sier Turid Ødeby.

7. mars 2024
Marte Nordahl

Turid Ødeby (55) fra Tomter er bosatt i Bærum og jobber på Fornebu som oppdragsleder for Yggdrasil på industri og anlegg. Tidligere har hun jobbet både med olje, bygg og andre markedsområder. 

Som midtveis i livet føler Turid at hun er tryggere i seg selv. 

− Jeg står for det jeg tror på, og det er lettere å komme med forslag til andre måter å gjøre ting på når jeg mener at det finnes bedre alternativer. Som ung er det tøffere å si imot ledelsen, fordi man ikke alltid vet at det finnes andre alternativer.

− Nå som jeg har to voksne barn som har flyttet ut, har jeg mer tid til overs både til meg selv og til å utøve lederrollen på en god måte.  

Turid verdsetter å våkne opp om morgenen og se at rådyrene koser seg utenfor huset. 

− Jeg er også veldig takknemlig for at jeg har god helse og kan være mye ute på tur med venner og familie. 

Øke trivselen på jobb 

I Multiconsult begynte Turid å jobbe som oppdragsleder på Yggdrasil. Hun har bakgrunn både som prosessingeniør, seksjonsleder og prosjektleder. Etter hvert som hun påtok seg mer ansvar for ledelse forstod hun at hun var god på å lede andre.

− Det morsomste med lederjobben er å få folk til å trives på jobb og å forme arbeidsplassen. Det er veldig givende å kunne være med å tilrettelegge arbeidsdagen slik at de ansatte trives på jobb og i prosjektet. Det viktigste for meg er at de ansatte synes det er gøy på jobb, og at de tilegner seg ny kunnskap i prosjektene de jobber i, sier hun. 

Mer ydmyk og nysgjerrig

Turid fremhever at ledere generelt kan bli enda bedre til å lytte til de ansatte, og være nysgjerrig på hva ansatte trenger for å trives på jobb. 

I en hektisk arbeidshverdag mener Turid at det er ekstra viktig å være til stede på kontoret, slå an en prat og høre hvordan det står til med hver enkelt. 

− For de som sitter på andre lokasjoner, er det like viktig med en “kaffekopp” over teams, for å høre hvordan de har det og om det er noe de ønsker å ta opp. For motivasjonen er det helt essensielt at ansatte føler seg sett og inkludert.

En bedre lytter

− Mitt neste faglige skritt er å bli enda bedre til å lytte til folk. På dette området er det alltid rom for forbedring. På Yggdrasil har vi nye faglige oppgaver som vi har måttet håndtere kontinuerlig, som gjør det ekstra viktig å lytte til ansattes ulike behov. Det er også en stor fordel å vite at du har en leder som har tillitt til at du kan utføre oppgavene, og lar deg legge opp arbeidsdagen selv.

Til inspirasjon lytter Turid både til norske og utenlandske podkaster. Hun leser også bøker og henter inspirasjon i Tekna, foreningen for sivilingeniører. 

− Slik blir jeg mer bevisst på hva jeg som leder kan gjøre annerledes. Som leder blir man jo aldri utlært. Det er viktig å se på muligheter, og ikke begrensninger.

Les flere intervjuer her.