Nina Steen Læknes (61) fra Kristiansand er avdelingsleder for ledelse og styring i FE Sør. Foto: Multiconsult

Nina har lidenskap for gamle hus og teambygging

− Jeg er opptatt av å ta vare på gamle hus og å bygge gode team som samarbeider godt, sier Nina Steen Læknes.

7. mars 2024

Nina Steen Læknes (61) fra Stavanger er avdelingsleder for ledelse og styring i FE Sør, med 22 ansatte. Hun startet i Multiconsult sommeren i 2019 og har jobbet her i snart fem år.

− I dag opplever jeg en helt annen ro, enn i starten av karrieren. At det er mye som ikke er like viktig lenger, gir en god frihetsfølelse, som beriker livet. 

− Utenom jobb er jeg takknemlig for mine barn og barnebarn. Det som betyr aller mest for meg er hvordan de har det i livet.  

− På jobb er det flott å være en del av temaet vi har skapt. Jeg verdsetter at Multiconsult synes min kompetansebakgrunn har en spesiell betydning og bidrar til positiv utvikling i selskapet. 

Gamle hus og teambygging

Nina og samboeren hennes er glade i å ta vare på gamle hus. 

− Vi synes at historien som gamle bygg forteller, om livet og menneskene som har bodd der, er veldig spennende. 

Sammen er de så heldige å ha en kulturhistorisk perle i gamlebyen i Skudeneshavn. For ett år siden kjøpte de også et vakkert eldre hus på Rennesøy. Huset er en del av et gammelt klyngetun med en fantastisk hage. 

− For meg fungerer hagearbeid som rekreasjon. I tillegg verdsetter jeg gode team som jobber godt sammen. 

Bygget stein på stein

Nina startet i Multiconsult fordi hun mot slutten av karrieren, hadde et ønske om å se verden også fra rådgiversiden. Tidligere har hun jobbet både for entreprenør og for byggherre. 

− Selv om jeg har jobbet i bransjen i 37 år, synes jeg det fortsatt er like gøy og inspirerende å jobbe sammen med alle de dyktige menneskene i Multiconsult, sier hun. 

Nina er enormt stolt av teamet i Ledelse og Styring i FE Sør, som bruker sin livserfaring og erfaringer fra tidligere jobber til sin fordel.

− Siden 2020 har vi bygget stein på stein, til den gjengen vi er i dag. At alle føler seg som et team er gøy. Jobben min er å bidra i deres utvikling til å bli gode ledere. 

Konstruktive tilbakemeldinger

− Da lederprinsippene i Multiconsult ble lansert i 2022, jobbet avdelingen internt med hva prinsippene betydde for oss og hva vi konkret skulle legge vekt på. På avdelingen er vi generelt opptatt av at medarbeidere skal fremme en god tilbakemeldingskultur, og vektlegge å gi hverandre konstruktive tilbakemeldinger.
 
Nina fremhever at uttrykket “å ta noen på fersken i å gjøre noe bra” er nyttig. Folk ønsker veldig gjerne å bli sett for den de er, og det de gjør. 

− Min erfaring er at når man tar et lite steg om gangen, vil vi hver dag kunne utgjøre en forskjell for en kollega. Og kanskje det var akkurat denne tilbakemeldingen fra deg som gjorde at vedkommende fikk en god dag. 

Les flere intervjuer her.