Anette Vartdal Vrålstad begynte på Vann og avløp (VA) og jobber nå på VA klimatilpasning. Foto: Multiconsult.

Interesse for faglig utvikling og å skape nye ting

− Å gi hverandre gode faglige tilbakemeldinger skaper mulighet for utvikling, sier Anette Vartdal Vrålstad.

7. mars 2024

Anette Vartdal Vrålstad (27) fra Kristiansand startet opp i Multiconsult som nyutdannet innen bygg og miljøteknikk høsten 2021. Hun begynte på Vann og avløp (VA) og jobber nå på VA klimatilpasning. 

Anette føler at hun er på et gøy og spennende sted i livet. For to år siden giftet hun seg. Sammen bor de på en trivelig plass i Oslo. 

− Hverdagen har gått til en del oppussing som nærmer seg mål. Nå gjør vi en siste innspurt for å bli ferdig på kjøkkenet, sier hun. 

Takknemlig for gode relasjoner 

− Den siste tiden har spesielt gode relasjoner med venner og et godt nettverk vært ekstra viktig for meg. Siden jeg har lite familie i Oslo, er jeg ekstra takknemlig for vennene jeg har i byen.  

Anette er også glad i prosjekter og å skape ting. Hun er opptatt av å holde seg i form og holder på å lære seg å sy. 

− Jeg synes det er gøy å lære noe nytt og å lage ting. For tiden har jeg fått dilla på gjenbruk og synes tekstilverdenen er interessant. Mitt siste prosjekt er en babykjole i deilig bomullsstoff som jeg sydde om fra et gammelt putetrekk. Stoffet fant jeg i en gjenbruksbutikk i Gøteborg. 

Viktig med en tilbakemeldingskultur

For at Multiconsult skal kunne være et sted der kompetanse trives og utvikles har Anette stor tro på verdien av å spille hverandre gode. 

− Blant medarbeidere er det viktig å være god på å gi hverandre gode tilbakemeldinger, som skaper mulighet for utvikling. 

− Som nyansatt satt jeg veldig pris på gode og konstruktive tilbakemeldinger. Jeg ønsker derfor å bidra til en god tilbakemeldingskultur mellom kollegaer. Det er hyggelig å få bekreftelse når man har gjort en god jobb, samtidig som det er nyttig å få eksempler på hvordan og hva man kunne ha gjort annerledes. Det er også nyttig å vite hvordan man fungerer i prosjekt med andre, forteller hun. 

Anette tror spesielt nyansatte kjenner på et ønske om tilbakemelding, fordi man som ny ofte har lite kjennskap til hvordan ting er, og ønsker å lære.  

− En oppfordring er å huske å gi tilbakemelding når du synes noen har gjort en god jobb. Og kanskje være litt frempå å spørre om en tilbakemelding fra de du ønsker å lære av. 

Samfunnsnyttig arbeid

Anette som først og fremst jobber med overvann og VA, synes det er motiverende at faget er samfunnsnyttig. 

− Samfunnsnytten er stor i arbeid med klimatilpasning knyttet til overvannshåndtering.  VA er viktig for å sikre liv og helse, og er like relevant både i Norge og utland. For eksempel går et av FNs bærekrafts mål på rent vann og gode sanitærforhold. 

Nye faglige utfordringer

− Mitt neste faglige skritt er generelt å bli bedre og å få utfordret meg faglig gjennom nye prosjekter. I tillegg er jeg opptatt av at vi er nysgjerrige på faglige muligheter som bidrar til å tilfredsstille samfunnsbehov på en bærekraftig måte. 

Anette synes det generelt er spennende med prosjekter innen klimatilpasning, som seksjonen begynner å få en del av. 

− Jeg gleder meg til nye prosjekter som er i overordnet tidlig fase, og er motivert til å bidra til klimatilpasning på et større område. 

Les flere intervjuer her.