1/2

I flere oppdrag fungerer Camilla som oppdragsleder og deltar i en rekke prosjektmøter. Dette er noe hun ønsker å bli enda bedre på. Foto: Privat

2/2

Camilla Olsbø (31) fra Ålesund jobber som brannrådgiver i avdeling for bygg og anlegg i Møre og Romsdal. Foto: Multiconsult

Gøy med praktisk arbeid og nye utfordringer

− Jeg følte meg sett da min leder oppmuntret meg til å ta et kurs i ombrukskartlegging, og savner at kursene som selskapet tilbyr synliggjøres bedre for alle ansatte, sier Camilla Olsbø.

7. mars 2024
Marte Nordahl

Camilla Olsbø (31) fra Ålesund startet i Multiconsult i 2019 som brannrådgiver i avdeling for bygg og anlegg. At avdelingen i Møre og Romsdal er såpass lite, gjør at hun som husbyggingstekniker får jobbet med mye forskjellig. 

− Da avdelingen i Møre og Romsdal ble opprettet i mai 2019, var vi rundt 15 personer, der jeg var en av tre jenter. I ettertid har avdelingen vokst seg til 39 ansatte med en jevn kjønnsfordeling, forteller hun. 

Bra sted i livet

Camilla er fornøyd med at hun trives godt i virksomheten.

− At man har kolleger man kan tulle med og å finne på med utenom jobb, er viktig. Det er hyggelig å være mer enn bare kollegaer, sier hun.

− Foruten jobb føles det godt å være på et bra sted i livet, sier Camilla.

Camilla er fornøyd over å ha en samboer, hund og hus med hage, som for tiden er litt gjørmete grunnet et stort hageprosjekt. 

− Vi gleder oss til vi kan fortsette på prosjektet til våren. Med en jobb som innebærer mye tid foran pc-en, er det fint med litt fysisk arbeid når jeg kommer hjem. I tillegg til det trivelige nabolaget som driver på mye i hagen i løpet sommerhalvåret, drar våre høyenergiske Border Colli oss med ut på skiturer og turer på fjellet. Jeg er veldig takknemlig for at helsa er god, og håper den holder lenge, sier hun.  

Utrettet mye

Selv om frustrasjonen noen ganger har vært høy over utfordringer som har dukket opp underveis i hageprosjektet, synes Camilla at arbeidet har vært mest spennende og gøy. 

− På jobb sitter jeg med en følelse av at jeg har fått utrettet mye, i tillegg til at jeg har hatt mange gøyale prosjekter. Jeg har blant annet vært med å utvikle maler og arbeidsmetodikk. Det er gøy å kunne ta i bruk nye tekniske verktøy som bidrar til å forenkle folks arbeidshverdag, sier hun. 

Synliggjøre og oppmuntre til kurs

Camilla presiserer at for å øke egen kompetanse, er det motiverende at ledelsen i større grad kan oppmuntre ansatte til å ta kurs. 

− Jeg følte meg seg sett da min nærmeste leder oppfordret meg til å ta et kurs i ombrukskartlegging, og flagget behovet for kompetansen i framtiden.

Hun presiserer at den tilgjengelige informasjonen om kurs som ligger på Inside godt kan bli mer synlig. 

God faglig breddeforståelse

Camilla er fornøyd med at hun får lov til å jobbe med mange ulike områder innen husbyggingsteknikk. 

− Jeg liker breddeforståelse mer enn jeg liker spisskompetanse, og synes det er gøy med nye utfordringer. Mitt neste faglige skritt er å få utført en ombrukskartlegging, og ta med meg lærdommen fra de prosjektene jeg er i og bli litt bedre i neste. I flere oppdrag fungerer jeg som oppdragsleder og deltar i en rekke prosjektmøter. Dette er noe jeg ønsker å bli enda bedre på. 

Camilla er et utpreget ja-menneske som har funnet ut at hun ikke kan si ja til for mye. 

− Jeg er opptatt av at jeg skal ha tilstrekkelig med tid til hvert prosjekt, som sikrer standarden i alle prosjekter, sier hun. 

Les flere intervjuer her.