Inger Aaberg trives med stadig større utfordringer i Multiconsult.

Vokser raskt med nye oppgaver

Etter bare fire år i Multiconsult er Inger Aaberg blitt leder for en egen miljøseksjon. Kvinnen med stor innsatsvilje har grepet mulighetene som har bydd seg.

6. juli 2018

– Inger er et godt eksempel på mulighetene for rask karrierevei i Multiconsult. Hun har rett innstilling og stå på-vilje. Dermed har hun skaffet seg en ettertraktet kompetanse på kort tid, sier avdelingsleder Therese Bodding Sæthre.

Hun framholder at Aaberg langt fra har spisse albuer. Men hun er nysgjerrig og fleksibel. Dessuten har hun sittet mye ute på byggeplass og fått praktisk erfaring, noe som gjør henne til en svært etterspurt rådgiver. I bunn har hun en brennende interesse og kunnskap om miljø, et område som får stadig større oppmerksomhet i nær sagt alle ingeniørfag.

Fra 1. mars er Aaberg forfremmet til leder for seksjonen Miljøledelse Anlegg, som er et satsningsområde i Multiconsult.

Teori og praksis

Aaberg var ferdig med mastergraden i geologi ved Københavns Universitet i 2013. Etter et halvt år som forskningsassistent der, fikk hun positivt svar på en henvendelse til Multiconsult. Planen om doktorgrad ble lagt på vent. I stedet startet hun som miljørådgiver i Oslo.

– Det er inspirerende å se hvordan bærekrafttankegangen har kommet inn som en sentral del i hele samfunnet. Nå er det et krav i nesten alle utbyggingsprosjekter å ha med miljørådgivning, sier Aaberg.

Etter et drøyt år ble hun 100 prosent engasjert i Follobaneprosjektet. Fra Ski stasjon fulgte Aaberg opp massehåndtering for Bane NOR og bidro inn på ytre miljø.

– Jeg ville gjerne ut på anlegg, der oppdragene realiseres, sier den rådgivende ingeniøren.

Veien videre

Tilbake i Multiconsult åpnet det seg raskt nye muligheter, og i august 2017 ble Aaberg engasjert på full tid igjen i store utbyggingsoppdrag. Hun jobbet 50 prosent i Bane NOR for prosjektet med nytt signalsystem, også der er det en del graving som skal til, og 50 prosent for tunnelprosjektet Kjørholt og Bamble i Telemark. Der var hun ytre miljøleder for entreprenøren, Betonmasthærhe Anlegg.

– Takket være disse oppdragene har jeg fått mye erfaring fra begge sider av bordet, og vet mer om hva som fungerer best i praksis, sier hun.
Seksjon Miljøledelse Anlegg i Multiconsult er i sterk vekst. De jobber med miljøledelse særlig rettet mot bygg og anlegg og samferdsel, prosjekter der det ofte er store inngrep i naturen.

– Jeg er personlig svært glad i naturen, men jeg forstår også behovet for utbygging. Vi må ha flere bygg, gjerne som fortetting, og bedre samferdsel. Utfordringen er å sikre at utviklingen blir minst mulig skadelig for miljøet. Å balansere disse to hensynene, synes jeg er svært givende, sier hun entusiastisk.

Støtte fra omgivelsene

Den fortsatt unge ingeniøren sier at ved siden av spennende faglige utfordringer, er det arbeidsmiljøet som gir jobbglede. Hun setter stor pris på engasjementet og den faglige dyktigheten til alle kollegaene i Multiconsult, samt at man jobber tverrfaglig. Spennvidde i oppdragene sikrer variasjon og at du hele tiden lærer noe nytt. Variasjonen gir reelt innhold til det noe forslitte uttrykket om at ingen dag er lik.

På spørsmål om det ikke er litt tidlig i karrieren å si ja til en lederjobb svarer Aaberg:

– Man må gripe mulighetene når de byr seg, og dem er det mange av i Multiconsult. Hvis man tør å utfordre seg selv, er det et stort potensial her, sier hun uten å vri seg på stolen.

– Jeg er et ja-menneske. Og selv om jeg kan være usikker på egen kompetanse i starten, pleier det å gå bra. I Multiconsult får man sterk støtte fra lederne og medarbeiderne, legger hun til.