Tresfjordbrua nominert til betongpris

Tresfjordbrua kjemper om den gjeve prisen, Betongtavlen 2016.

18. oktober 2016

– Betongtavlen henger høyt og det er en stor ære å blir nominert. Det er mange i Multiconsult som har jobbet hardt med å realisere Tresfjordbrua, og derfor er det ekstra moro å se at prosjektet får god medieomtale og faglig annerkjennelse sier Lene Stavang Olsen, seksjonsleder Samferdselskonstruksjoner.

Norges største betongbru

Tresfjordbrua er Norges største betongbru med en kostnad på ca 800 millioner, og er landets sjette lengste. Brua er en del av prosjektet E136 Tresfjordbrua og Vågstrandtunnelen som forkorter reiselengden mellom Ålesund og Åndalsnes med 13 km. Selve fjordkryssingen består av en bru som er 1290 m lang med fundamenteringsdybde ned til kote -40, og en sjøfylling som er ca 800 m lang. Brua krysser Tresfjorden mellom Vikebukt og Remme. Brua ble åpnet for trafikk i oktober 2015.

– Jeg har arbeidet med Tresfjordbrua i ulike faser over en 20-årsperiode. Brua betyr derfor mye for meg. Også takket være en usedvanlig dyktig entreprenør (Bilfinger) fremstår brua som et vakkert byggverk som til fulle viser hvor flott betong kan være som byggemateriale, sier Lars Toverud, oppdragsleder for bruprosjektet.

Vinneren kåres i november

Til sammen er det nominert syv kandidater. Juryen har vurdert både små og store prosjekter i den skarpe konkurransen. Gode løsninger av tekniske utfordringer, kvalitet i utførelse av arbeidene, miljøforhold og ikke minst arkitektoniske kvaliteter skal begeistre juryen. I begynnelsen av november vil finalistene bli offentliggjort.

Vinneren av Betongtavlen 2016 annonseres tirsdag 29. november.