Trine Riseth og Mette Kristine Kanestrøm er nominert til Årets Kraftkvinne.

To nominert til Årets Kraftkvinne

Mette Kristine Kanestrøm og Trine Riseth er Multiconsults kandidater til prisen Årets Kraftkvinne 2023.

19. desember 2023
Cato A. Mørk

– Det er jo veldig hyggelig å bli nominert. Til daglig jobber jeg med solkraft og lagringsystemer og er derfor veldig glad for et nytt rekordår på solkraft i Norge som går mot en dobling av installert effekt fra 2022. Solkraft er den fornybare teknologien som det er installeres mest av og myndighetene har en ambisjon om 8TWh solkraft innen 2030. Dette betyr at solkraft fremover vil bli en betydelig del av den fornybare kraftmiksen i Norge, slik vi også ser i andre land i Europa, sier Mette Kristine Kanestrøm.

Sammen med Trine Riseth som er seksjonsleder for naturressurs Region Midt er hun en av de 64 kvinner som er nominert til prisen.

– Det er flott å bli nominert sammen med Mette Kristine. Jeg har jo jobbet i kraftbransjen i 20 år, og hele tiden med fornybar energi med ansvar for natur og miljø. Ivaretakelse av miljøverdier har i de siste årene blitt en større og med tydelig del av utvikling av energiprosjekter, noe også våre kunder nå tar på alvor. Dette er geldelig, og fokus på bærekraft har gitt energibransjen et ekstra løft. Fornybar energi er løsningen for fremtiden, og det har vært en fantastisk reise å få være en del av Multiconsults satsing på dette arbeidet de 10 siste årene, sier Trine Riseth.  

Kraftkvinnene ble etablert i 2019 som et nettverk for alle kvinner i fornybarnæringen og tilknyttede aktører og miljøer.

– Vi er veldig fornøyd med at antallet nominerte kandidater til Årets Kraftkvinne øker, og det viser at prisen begynner å bli godt etablert, sier Line Drange Ruud, styreleder i Kraftkvinnene.

Kriterier for nominasjon og som juryen vil vurdere ut ifra er som følger:

  • Har bidratt til å heie andre frem
  • Er faglig dyktig og deler kunnskap
  • Har vist at dette er en bransje for kvinner
  • Har bidratt til å skape innovasjon og vekst i sitt selskap
  • Er med på å forme fornybarnæringen
  • Jobber i fornybarnæringen

Les mer: