Bjørn Thorud (tv) får prisen som «Årets solstråle» fra styreleder Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen i Norsk solenergiforening.

Thorud fikk solenergipris

Norsk solenergiforening har tildelt Bjørn Thorud prisen «Årets solstråle 2019» for sin innsats for å fremme solenergi i Norge

19. september 2019

Prisen «Årets solstråle» utdeles årlig av Solenergiforeningen til en person eller virksomhet i Norge som har utmerket seg i sin innsats for å fremme bruk av solenergi. Prisen ble delt ut for første gang i 2013 og ble i år overrakt på Solenergidagen 19. september.

– Jeg er takknemlig for å ha et sterkt faglig team og gode kollegaer rundt meg som sørger for at prosjektene våre lykkes, og for at jeg hver dag lærer noe nytt. Jeg setter også veldig pris på utfordringene fra våre kunder som gjør at vi kan drive med innovative prosjekter og i mange tilfeller praktisk implementering av forskningsprosjekter, sier Bjørn Thorud, som peker på at tverrfaglige prosjekter er avgjørende for å ligge i front.

Engasjement for solenergi

Thorud jobber til daglig som seniorrådgiver i Multiconsult, og fikk prisen for sitt langvarige engasjement for solenergi og sitt arbeid med å opparbeide en solenergiavdeling i Multiconsult.

– Bjørn Thorud en sann tilhenger av å dele kunnskap og erfaringer med det mål å fremme bruken av solenergi, og han er opptatt av at kunder og andre skal forstå både mulighetene og begrensningene ved de forskjellige teknologiene og systemløsningene. På denne måten er han en viktig pådriver for en ansvarlig utvikling innen solenergi i Norge, sier Solenergiforeningens styreleder Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen.

Les også saken til Norsk Solenergiforening.