«The next generation of design” by Multiconsult

I slutten av november deltok tre representanter fra Multiconsult på en av verdens største teknologi og design konferanser, Autodesk University. Konferansen holdes årlig i Las Vegas og i år deltok over 8000 fra hele verden, mens et antall følger konferansen online (AU Virtual). Tallet på virtuelle deltakere i år er ikke kjent, men var i fjor over 20 000.

19. desember 2012

Konferansen fokuserer på ny teknologi og prosesser innenfor alle Multiconsults forretningsområder, og en hel del innenfor film og spillindustri. Med over 1000 forskjellige foredrag og øvinger, alle holdt av firmaer fra hele verden, er Autodesk University en helt unik arena for å dele, finne og utvikle nye ideer innenfor det vi driver med.

For første gang var også Multiconsult foredragsholder på konferansen. Åge Langedrag, Philip Hon og Cathrine Mørch, presenterte hvordan Multiconsult løste et av kravene fra kunden på Høyhastighetsutredningen ved hjelp av ny teknologi og nye metoder. Foredraget var en stor suksess, og interessen i etterkant kommer fra hele verden. Det er tydelig at vi er langt framme på dette feltet. Selv utviklerne av softwaren Multiconsult benyttet, var overrasket og så med stor beundring på hvordan Multiconsult hadde bragt frem en modell av hele Sør-Norge. De hadde intet svar på hvor store modellene egentlig kunne være, og utfordret Multiconsult til å teste dette.

Multiconsult på sin side hadde aldri prøvd ut denne teknologien (Autodesk Infrastructure Modeler) eller prosessen før Høyhastighetsutredningen, og opplevde det å tilfredsstille kundens krav til visualisering som raskt, enkelt og effektivt. Gunnar Bratheim, oppdragsleder for Høyhastighetsutredningen forteller at det var spennende å ta i bruk denne teknologien, spesielt med tanke på at vi fikk en sammenhengende modell av hele strekningen, som var inspirerende for hele prosjektgruppa.  «Kunden syntes dette var veldig bra, det gir mange flere kommunikasjonsmuligheter mot publikum. I tidlig fase/konsept har man tidligere ikke hatt egnede modeller.» sier Bratheim.

At Multiconsult er langt fremme innen dette fagfeltet ble også bekreftet under åpningsseremonien på konferansen, hvor alle deltakere var samlet for å høre CEO Carl Bass snakke om hvordan prosessene endres på grunn av ny tilgjengelig teknologi og uendelig tilgang på datakraft. Foran alle 8000 deltakere var Multiconsults Riksveg 22 et av fire eksempel på «The next generation of Design». Gratulerer til alle som har jobbet på Høyhastighetsutredningen og Riksveg 22, nå starter en bevisstgjøring av alle i Multiconsult på de muligheter som fins. Bratheims ønske er at Multiconsult skal være helt i tet når det gjelder å visualisere prosjekter i tidlig fase.

– Det må være en målsetning å gjøre denne kunnskapen til et kjennemerke og skape et konkurransefortrinn i denne fasen. Vi er allerede godt i gang med å bruke metodene i andre oppdrag, og takket være veldig engasjerte og kreative medarbeidere ser vi at vi utvikler oss hele tiden. Utviklingen på teknologisiden skjer her så fort at det krever sitt å henge med for de som har ambisjoner om å være i front, men det skal vi klare, sier Bratheim.

– Gjennom en av hovedsatsningene i 2013, BIM 2013, ønsker vi at hele konsernet skal stå samlet med hensyn til BIM. Slik at vi sammen kan overraske og begeistre kunden, hver eneste gang.

Presentasjonen som ble holdt på konferansen vil bli vist i Auditoriet i Oslo etter jul.

Åpningsforedraget på Autodesk Conference