Det er igjen klart for verdens største skifestival sommerstid - BLINK22. I år sponser Multiconsult også en av spurtprisene. Her bilder fra tidligere festival. | Foto Nanco Hoogstad/Axelar

Stor idretts- og folkefest – BLINK22 ruller i gang

3-6. august er det igjen klart for BLINK, verdens største skiarrangement på sommerstid. I år arrangeres BLINK-festivalen for 17. gang og er nå tilbake i Sandnes sentrum. Det er duket for mange flotte idrettsprestasjoner og stor folkefest langs løypene. Multiconsult er også i år med på laget som en av hovedsponsorene.

2. august 2022

BLINK22 samler de aller beste eliteutøverne i verden innen langrenn og skiskyting, i tillegg til flere unge talenter. Siden oppstarten i 2006 har BLINK-arrangementet utviklet seg til å bli verdens største skiarrangement som gjennomføres på sommeren, og er nå en del av det internasjonale World Classic Tours. Multiconsult har i en årrekke vært stolt hovedsponsor av BLINK, og er i år også sponsor av en av spurtprisene. Multiconsult vil være svært synlig langs løypene og i bybildet i Sandnes sentrum med bannere og stand.

– BLINK er et viktig arrangement for skiidretten, der de unge talentene får prøve seg mot de aller beste og mest erfarne utøverne. Det er slik utvikling skapes og det er slik BLINK-festivalen har blitt verdens største rulleskiarrangment, sier kommunikasjonsleder Gaute Christensen i Multiconsult. Han trekker paralleller til Multiuconsults egen virksomhet.

– I Multiconsult jobber vi for at våre ingeniørtalenter skal få utvikle seg gjennom både å lære av og samtidig utfordre sine mer erfarne kolleger. Vi skaper verdier ved å kombinere bredde- og spisskompetanse og erfaring.

Stor idretts- og folkefest

BLINK22 starter onsdag 3. august med den tøffe konkurransen opp alle hårnålssvingene fra Lysebotn og opp til mål ved Øygardstølen. Torsdag er det langløp (BLINK classics) på Ålgård utenfor Sandnes – her blir det folkefest langs løypa, en rekke aktiviteter for barn og gratiskonsert på kvelden.

Fredag 4. og lørdag 5. blir det ulike løp for både skiskyttere og langrennsutøvere i Sandnes sentrum. Årets trasé er ny, og vil blant annet gå forbi rådhuset og gjennom Rutenparken i sentrum av Sandnes. Tribuner blir satt opp rundt BLINK-området og standplass – og store skjermer gjør at hele løypa rundt Vågen blir synlig for publikum.

I Rutenparken i Sandnes sentrum arrangeres KidCamp med mange morsomme aktiviteter og underholdning for barn. I år setter Multiconsult opp et klatretårn som barna kan utfolde seg i. NRK Superbussen med Fantorangen er også til stede på camp’en, og alle aktivitetene er gratis. Både fredag og lørdag blir det gratis show og konserter for publikum på kvelden.

For de som ikke kan være til stede på BLINK22 vil alle øvelsene også i år få bred dekning i NRK1.

Les mer om BLINK22 her.