1/3

Fasadene med solceller på Sofienberg skole | Illustrasjon: Ola Roald

2/3

Den gamle fasaden skal rehabiliteres | Foto: Cato A. Mørk / Multiconsult

3/3

Ny fasade på Sofienberg skole | Illustrasjon: Ola Roald

Starter bærekraftig rehabilitering

Solenergi, passivhus og ombruk er noen nøkkelord for rehabiliteringen av Sofienberg skole i Oslo. Betongbygget fra 1970 skal få nye fasader over en kort og intensiv periode fram til høsten.

27. april 2021

– Rehabilitering starter for fullt første juni, men entreprenøren starter opp allerede i mai. Etter planen skal skolen tas i bruk allerede i begynnelsen av september, forteller oppdragsleder Petter Skattum i Multiconsult, som er prosjekteringsgruppeleder i prosjektet.

Gjennom entrepriseformen generalentreprise er det rådgiver fra Multiconsult og arkitekt fra Ola Roald arkitekter som detaljprosjekterer rehabiliteringen. KF Entreprenør skal utføre rehabiliteringen. Undervisningsbygg Oslo KF er byggherre.

Betongbygget fra 1970 som nå skal rehabiliteres, er i fire etasjer på vel 2600 m2. Gamle langfasader skal rives og nye fasadeelementer blir montert, samtidig som eksisterende betongfasader skal isoleres og deler av den kles med solceller. Dette gjør at klimaskallet når passivhusnivå. En del materialer som radiatorer, elektroutstyr på yttervegg, port, dører og fasadebelysning er blant materialene som brukes på nytt.