Stanislas Merlet finalist i Årets Unge Rådgiver 2017

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) kårer årlig den prestisjetunge prisen «Årets Unge Rådgiver». Det ble i år mottatt rekordmange nominasjoner og det var et høyt nivå på de nominerte. Stanislas Merlet er én av tre finalister, etter å ha blitt nominert i kategorien «Fageksperten».

10. oktober 2017

Stanislas Merlet er rådgiver innen solenergi ved avdeling Fornybar Energi i Oslo. Til tross for at han kun er 31 år gammel har Stanislas vist en egen evne til å vokse med de prosjektene han påtar seg. Han har vist en særlig evne til å gjennomføre prosjektene med høy kvalitet og på tid. Han liker utfordringer og dermed har han fått stadig større ansvar, og har vist at han håndterer å styre faglig utfordrende oppdrag. Stanislas har vist stor progresjon og fungerer i praksis som en seniorrådgiver.

Et faglig fyrtårn og en spydspiss innen solenergi

Stanislas’ bakgrunn og erfaring har vært svært nyttig i oppbyggingen av et gryende solcellemarked i Norge. Hans brede og dyptgående kompetanse bidrar til å løfte kunnskapsnivået i det norske solenergimiljøet opp til et internasjonalt konkurransedyktig nivå. Det gir seg uttrykk både gjennom internasjonale publikasjoner, men også gjennom Multiconsults oppdrag i Afrika og Asia.

– Det er gledelig å se at Stanislas er en av årets finalister! Som kollega er Stanislas uredd. For eksempel har han reist alene i jungelen i Kamerun, vært representant for den tyske utviklingsbanken (KfW) ved overtagelsen av to store solkraftverk i Uganda, og gjennomført befaring av lokasjoner for solkraftverk i Bangladesh. Han har vært oppdragsleder med begrenset støtte på store og komplekse prosjekter i Afrika og Asia, og er ikke redd for å de utfordringene han måtte møte. I tillegg til å være faglig sterk er han også sosialt engasjert, sier Bjørn Thorud, ansvarlig for solenergi i Multiconsult.

Løfter fagområdet

Stanislas bidrar til å løfte faget både gjennom å bringe ny kompetanse til Norge, men også gjennom å tilegne seg ny kunnskap fra internasjonale tidsskrifter og kontakt med sitt brede internasjonale kontaktnett. Stanislas er videre dyktig til å se muligheter for utnyttelse av nye produkter og teknologier og han utforsker gjerne disse mulighetene gjennom aktive prosjekter. Han er flink til å dele kunnskapen internt, men gjør også kunnskapen tilgjengelig for andre. Særlig gjelder dette oppdragene for Ingeniører Uten Grenser, hvor han har bidratt til praktisk gjennomføring med lite ressurser tilgjengelig. Stanislas er like komfortabel med en skrutrekker i hånda som en pc på bordet.

De to andre finalistene er:

– Søren Gedsø (32) – Erichsen & Horgen

– Una Myklebust Halvorsen (33) – Asplan Viak

 

Vinneren kåres på RIFs høstkonferanse den 24. oktober 2017. Vi ønsker Stanislas lykke til!