Stanislas Merlet

Stanislas Merlet ble Årets Unge Rådgiver i RIFs prestisjetunge kåring

Under RIFs høstkonferanse ble Stanislas tildelt tittelen Årets Unge Rådgiver 2017 på bakgrunn av sin imponerende kompetanse og gjennomføringskraft innenfor et relativt nytt fagområde i Norge; solenergi.

24. oktober 2017

I juryens begrunnelse heter det blant annet:
Med sitt engasjement og verdsatte kompetanse er han et faglig fyrtårn innenfor et viktig fagområde i rask utvikling; solenergi. Stanislas’ både brede og dyptgående kompetanse bidrar til å løfte kunnskapsnivået i det norske solenergimiljøet opp til et internasjonalt konkurransedyktig nivå, gjennom foredrag, kurs og artikler i nasjonale og internasjonalt anerkjente medier.

Et faglig fyrtårn og en spydspiss innen solenergi
Stanislas’ bakgrunn og erfaring har vært svært nyttig i oppbyggingen av et gryende solcellemarked i Norge. Hans brede og dyptgående kompetanse bidrar til å løfte kunnskapsnivået i det norske solenergimiljøet opp til et internasjonalt konkurransedyktig nivå. Det gir seg uttrykk både gjennom internasjonale publikasjoner, men også gjennom Multiconsults oppdrag i Afrika og Asia.

– Som kollega er Stanislas uredd. For eksempel har han reist alene i jungelen i Kamerun, vært representant for den tyske utviklingsbanken (KfW) ved overtagelsen av to store solkraftverk i Uganda, og gjennomført befaring av lokasjoner for solkraftverk i Bangladesh. Han har vært oppdragsleder med begrenset støtte på store og komplekse prosjekter i Afrika og Asia, og er ikke redd for å de utfordringene han måtte møte. I tillegg til å være faglig sterk er han også sosialt engasjert, sier Bjørn Thorud, ansvarlig for solenergi i Multiconsult.

Vinneren ble kåret under RIFs høstkonferanse den 24. oktober 2017
I år var det 16. gang Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) kåret den dyktigste, unge rådgiveren som befinner seg blant de 11.000 rådgivende ingeniørene i medlemsbedriftene. Juryen har også i år hatt en tøff jobb da man aldri har hatt så mange og sterke kandidater å velge mellom. Prisen går til en rådgiver under 35 år som utmerker seg med fremragende arbeid, med vekt på verdien arbeidet har for å øke anerkjennelsen av rådgivernæringens betydning for samfunnet. Prisen skal vise mangfoldet i næringen og skape forbilder for andre.

Juryen har i år bestått av Ari Soilammi (utviklingssjef i RIF), Harald Vaagaasar Nikolaisen (adm. direktør i Statsbygg), Nils-Petter Botten (Norconsult og leder for RIFs Godkjenningsråd), Roar Smelhus (Hjellnes Consult og nestleder i RIFs Hovedstyre) samt Ingeborg Skarholt Bølviken (Multiconsult og leder for URIF Oslo).