1/3

Rekordmange studenter i Multiconsult i år, her fra Oslo-kontoret | Foto: Silje Kopland

2/3

Noen av sommerstudentene i Bergen | Foto: Heidi Engeland

3/3

Sommerstudentene i Trondheim ved nybygget Alo | Foto: Erla Christine Gudding

Sommerstudenter tar del i spennende prosjekter

Hele 118 studenter skal jobbe som rådgivende ingeniører i Multiconsult 17 steder i Norge i løpet av sommeren. Studentene skal bidra til utforming av bygg, vurdere strømforsyning til industri og planlegge veiområde, i tillegg til en rekke andre prosjekter, og mandag 12. juni var det oppstart.

14. juni 2023
Cato A. Mørk

– Vi rigger for fremtidig vekst og tar i sommer imot rekordmange studenter som skal få trene skarpt i våre oppdrag og bli kjent med våre fagmiljø. Vi gleder oss til å bli kjent med studentene og lover å gi en smakebit på hvordan det er å jobbe hos oss, sier Martin Halvorsen som leder for rekruttering i Multiconsult.

Studentene vil jobbe med store og små prosjekter 17 steder i Norge, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Av større prosjekter vil studentene se på strømforsyning til industriparker, en digital og bærekraftig konstruksjon av et næringsbygg i Oslo sentrum, tilrettelegging for trafikanter og urbanisering, vurdere ulike løsninger for konstruksjon av et boligprosjekt og utvikle stasjonsområde for selvkjørende kjøretøy.

– Som stor aktør i markedet har vi et særlig ansvar i å gå foran og fronte byggebransjen som trenger dyktige folk fremover, og vi håper at sommerens smakebit gir studentene innblikket som skal til for å velge sin første jobb. Vi forsøker å gi studentene et så realistisk bilde som mulig av hvordan vi har det i Multiconsult, hva vi kan by på av faglig og personlig utvikling, og ikke minst så prøver vi la studentene få ta del i kulturen vår og forstå hvor viktig godt arbeidsmiljø med engasjerte medarbeidere og støttende ledere er for å lykkes, sier Martin Halvorsen.

Hoveddelen av studentene på sommerprogrammet kommer fra ingeniørstudier ved NTNU, NMBU og OsloMet. I sommer vil de ta del i prosjekter innen bygg, infrastruktur, byutvikling, vann, miljø, fornybar energi og geo. I 2022 ansatte Multiconsult rundt halvparten av studentene som deltok på sommerprogrammet i juni, juli og august.