Sommerstudenter på ekskursjon til Canada

Fire studenter reiste med sommerprogrammet Must konstruksjon til St. John’s i Canada for å se byggingen av betongplattformen Hebron.

9. august 2013

Multiconsult er svært sentral i prosjekteringen av Hebron og har flere medarbeidere som jobber i Canada med prosjektet. Studentene fra Must konstruksjon, seksjon marine konstruksjoner, har fått oppgaver knyttet til prosjektet. Hebron er en Gravity Based Structure (GBS) som skal stå på 95 meters dyp og har totalt betongvolum på 130 000m3. Les mer om Hebron Project her.

– Vi hadde noen flotte opplevelser i Canada og læringsutbyttet var stort. Studentene fikk et innblikk i hvilke tekniske og kulturelle utfordringer de kan møte på ved byggeplasser i utlandet. Studentene fikk også god hjelp til å komme et hakk videre med oppgavene, sier Morten Engen, Must-kontakt for IOG og veileder for studentene.

Ekskursjon til byggeplass i Bull Arm

Etter ankomst gikk turen til byggeplassen i Bull Arm. Dette er området hvor de første 27 høydemetrene av plattformen bygges. Det var full aktivitet på byggeplassen og studentene fikk et godt innblikk i både teori og utførelse av glidestøp. Den største utfordringen denne dagen var været, da 30 grader og strålende sol ikke ideelt for støpning.

På hvalsafari og designkontor i St. John’s

Designkontoret for prosjektet ligger i St. John’s. Her fikk studentene høre om lastkombinasjoner og globalanalysen, i tillegg til hvordan designet påvirker bølgelastene. Oppgavene i MUST konstruksjon ble diskutert og studentene fikk god veiledning.

I og med at de ansatte på kontoret i St. John’s var relativt travle ble også tiden benyttet til å være turister. På hvalsafari fikk studentene se både knølhval og lundefugl på nært hold. Nord-Amerikas østligste punkt ble også besøkt og sentrum av St. John’s finkjemmet. Dette var en reise som ga både et stort faglig utbytte og mye moro.

Studentene som deltok på turen var:

  • Erlend Grøtta Giske, Bygg- og miljøteknikk ved NTNU, studieretning konstruksjon
  • Stine Maria Frøiland Jensen, Bygg- og miljøteknikk ved NTNU, studieretning konstruksjon
  • John Fredrick Berntsen, Bygg- og miljøteknikk ved NTNU, studieretning konstruksjon
  • Mattias Blomfors, Väg- och Vattenbyggnad ved Chalmers, studieretning konstruksjon

I tillegg til studentene var Morten Engen med.