Oslo Urban Arena breakout session

Fra sikkerhet for noen til trygghet for alle.

1. september 2017

Den globale urbaniseringen har endret livsstilen i Skandinavia da vi utvikler oss til å bli mer sosiale og globale personer. Vi jobber og deler våre personlige liv gjennom internett og delingsøkonomien, mens en grønnere livsstil blir mer og mer vanlig. Likevel er mange byområder utviklet gjennom utdaterte modeller som suboptimalisering, modernistiske soneringsprinsipper, ekskluderende sykkelveier som bare er ment for våghalser og «tour de finance», og fokuserer på generiske arkitektoniske tilnærminger fremfor brukerne. Dette bidrar til å gjøre steder usikre og mer utsatt for trakassering og vold.

Kan bymiljøer og urbane områder være sentrale forsøksplattformer i søket etter mer demokratiske, tolerante og trygge samfunn ved å vektlegge adaptiv og bærekraftig urban design? Velkommen til 2017 Oslo Urban Arena (OUA) breakout session #SafeCity torsdag 21. september.

Vi vil diskutere de nyeste verktøyene og metodene for hvordan urbanisme kan skape adaptive nabolag og urbane områder som trygge, inkluderende og attraktive omgivelser for vårt daglige liv. Vi vil diskutere feministisk urbanisme, demokratisk inkluderende designmetoder og medvirkning for å forynge eksisterende områder som er usammenhengende og usikre i dag.

Du er invitert til å delta i vår underjordiske sesjon med internasjonale fagfolk på dette emnet i krypten til Oslo Domkirke på Kirkeristen. I samarbeid med unge sosiale entreprenører, ønsker vi deg velkommen til hjertet av vår hovedstad. Vi vil presentere taktile og sensuelle opplevelser av lys, lyder, installasjoner og smak. Lunsj serveres i hagen, hvor du får en ekte «smaken av Oslo» fra våre popup-kjøkken (gratis for OUA-gjester) med deilig mat og drikke. Bare følg kjeden av sjarmerende #SafeCity-verter som vil lede deg fra Opera-passasjen. Denne breakout session presenteres av Multiconsult, LINK Arkitektur og Analyse & Strategi.