Richard Opsahl Resvoll er kåret til Årets Unge Rådgiver 2021.

Richard er Årets Unge Rådgiver 2021

Multiconsults prosjekteringsleder Richard Opsahl Resvoll er kåret til Årets Unge Rådgiver 2021 under RIFs høstkonferanse 26. oktober.

26. oktober 2021

Richard nådde helt til topps i kåringen under Rådgivende Ingeniørers Forening, RIFs, høstkonferanse 26. oktober. Det var tre svært sterke finalister som utgjorde det RIF betegnet som «historisk sterkt finaleheat». De øvrige finalistene var klima- og miljørådgiveren Mie Fuglseth i Asplan Viak, og spesialist på BIM og Augmented Reality Anders Høie fra Trimble.

– Tusen takk, dette er veldig overveldende. Jeg er veldig heldig som er kommet i posisjonen for denne prisen sammen med de andre dyktige finalistene. Jeg vil takke min leder Anne Mette Bjerknes og mine kolleger i Multiconsult. Det er utrolig mange flinke folk som har gitt meg store utfordringer jeg kan bryne meg på, sa Richard Opsahl Resvoll da han mottok utmerkelsen på Høstkonferansen.

Juryens begrunnelse

I begrunnelsen fra juryen står det: «Richard Opsahl Resvoll er kjent for å ta i bruk nye og utradisjonelle metodikker for prosjektutvikling og gjennomføring. Han er en åpen, tydelig og uredd leder, som fokuserer på arbeidsoppgaver, prosesser og sluttresultat. Juryen verdsetter spesielt Richards kreativitet og fokus på kompetanseutvikling og bruk av organisasjonspsykologi i utførelsen av rollens om prosjekteringsleder for mange store offentlige prosjekter. Hans største styrker som leder er hans modige tilnærming til oppgavene, hans helhetsforståelse og lederegenskaper.»

En viktig og krevende rolle

– Vi er utrolig stolt over å ha en så flott vinner fra Multiconsult, og gratulerer Richard så mye med prisen. Den er vel fortjent, og vi gleder oss til å la Richard sette preg på Multiconsult i sin videre utvikling. Prosjekteringslederrollen er svært viktig og krevende, noe Richard mestrer til fingerspissene, sier leder for Talent og rekruttering i Multiconsult, Martin Halvorsen.

Om Årets Unge Rådgiver

Siden 2002 har RIF delt ut prisen til en ung rådgiver som utmerker seg med fremragende arbeid innenfor sitt arbeidsområde, med vekt på verdien arbeidet har for å øke anerkjennelsen av rådgivernæringens betydning for samfunnet.

Multiconsult har tradisjon for å gjennomføre en intern nominasjonsprosess for å vurdere hvilke kandidater som sendes til RIF-kåringen. I år har åtte kandidater blitt vurdert av en intern jury.