Rammeavtaler med Statnett

Multiconsult har sammen med det tyske ingeniørfirmaet Fichtner sikret fire avgjørende rammeavtaler for å bistå Statnett i å forme neste generasjons sentralnett.

7. oktober 2013

Statnett har besluttet å oppgradere og videreutvikle det norske sentralnettet. Undersøkelser viser at dagens sentralnett er nær kapasitetsgrensen, så det er fundamentalt å sikre strøm for neste generasjon. Utvidelsene krever en vesentlig mobilisering av ingeniørkapasitet.

– Det å sikre disse viktige kontraktene gir Multiconsult en spennende mulighet til å støtte Statnett i å forme neste generasjons sentralnett. Dette er en stor og viktig oppgave som stadfester vår posisjon i markedet, sier Wilfried Pimenta de Miranda, strategisk salgsleder for Energi.

Minimum to års avtale

Multiconsult og Fichtner vil levere en rekke tjenester. Tjenestene inkluderer prosjektering, prosjektledelse, konstruksjonsledelse, spesialtjenester og Geoteknikk. Avtalen er for minimum to år.

Begge bedriftene er ledende i sine respektive hjemmemarked og jobber også internasjonalt innen strømproduksjon og kraftoverføring. Gjennom Multiconsults internasjonale datterselskap Norplan Hydropower Ltd. samarbeider bedriftene allerede om byggingen av vannkraftprosjektet Mount Coffee i Liberia.