#Placemaking in the Nordics

Multiconsult og LINK arkitektur lanserer et produkt for bærekraftig byutvikling tilpasset nordisk kultur og klima. #Placemaking in the Nordics presenteres onsdag 19. september under konferansen Oslo Urban Arena.

12. september 2018

#Placemaking in the Nordics skal skape gode steder med økonomisk og sosial bærekraft, i samarbeid med eiendomsutviklere, kommuner og statlige aktører. Prosjektet er allerede i gang i Sverige og Finland.

Finnes det en suksessoppskrift?

Når Multiconsult og LINK arkitektur med samarbeidspartnere nå lanserer dette samarbeidet i Norge, søker vi interessenter som vil være med å utvikle prosjektet fram til juni 2019. Avspark for #Placemaking in the Nordics skjer med et eget seminar onsdag 19. september i Folketeateret i Oslo.

– Hva er nøkkelen til å lykkes med trygge og attraktive byer for en ny urban generasjon i nordisk kultur og klima? Bør vi kopiere fra utlandet eller utvikle nye verktøy? spør Sissel Engblom, leder for urbanismesatsingen i LINK Arkitektur.

Spørsmålene skal I første omgang besvares av Meg Walker, senior vice president i Project for Public Spaces i New York. De siste 20 årene har hun engasjert ulike fellesskap for å skape levende parker, plasser, kystområder og revitaliserte bysentrum.

Tar en lederrolle

– Gjennom produkter som #Placemaking in the Nordics bidrar Multiconsult til å forbedre nordiske byer i tett samarbeid med eiendomsaktørene. Slik skal vi bli en premissgiver i utviklingen av morgendagens bærekraftige samfunn, sier Bjørn Oscar Unander, leder for forretningsområdet By & Samfunn i Multiconsult.

#Placemaking in the Nordics er en invitasjon til våre oppdragsgivere om å bli med i et nordisk nettverk som skal utvikle denne metoden fra høsten 2018. For å sørge for en god innovasjonsprosess i utviklingen av #Placemaking in the Nordics, har vi inngått samarbeid med det nordiske byrået Future Place Leadership, og Stiftelsen Tryggare Sverige. Den erfarne forretnings- og innovasjonsrådgiveren Mats Segerström vil avslutte vårt seminar med å fortelle om hvordan vi sammen kan utvikle de beste løsningene for vår nordiske kultur og klima.

Her kan du lese mer om seminaret #Placemaking in the Nordics.

Her kan du lese mer om konferansen Oslo Urban Arena.