1/3

Nye Scandic Voss ligger rett ved jernbane og taubane | Foto: Svein Ulvund

2/3

Hotelldirektør og ansatte på åpningsdagen | Foto: Scandic

3/3

Voss sentrum og nye Scandic Voss | Foto: Svein Ulvund

Nytt hotell på Voss åpnet

I slutten av januar åpnet Scandic Voss med 215 rom, 770 sengeplasser og møtefasiliteter for 350 personer. Multiconsult har vært rådgiver i prosjektet.

5. februar 2020

Hotellets sentrale beliggenhet, gode mattilbud og topp moderne fasiliteter skal trekke turister, forretningsreisende og lokale.

– Det nye hotellet i Voss har vært et interessant prosjekt hvor vi har bidratt faglig på en rekke områder. Vi gleder oss over at det er blitt en flott hotell midt i Voss, sier oppdragsleder Christian Frank i Multiconsult, FE Vest.

DARK arkitekter lot seg inspirere av vestlandsk byggeskikk og materialbruk i utforming av hotellet. Scandic Voss fremstår likevel moderne med en røff innredningsstil som kombinerer møbler med forskjellig formspråk, utformet av RISS design og K&T. Backe Bergen har vært entreprenør.

Sentral beliggenhet

Med beliggenhet ved siden av jernbanestasjonen er det muligheter for utslippsfri adkomst til Scandic Voss. Hotellet ligger dessuten vegg i vegg med den nye gondolbanen som vil frakte gjestene direkte fra døren til skibakkene og fjellet på under syv minutter.

– Jeg har gledet meg stort til å åpne Scandic Voss i dag sammen med vårt fantastiske team. Vi er klare til å ønske både tilreisende og lokale velkommen til vår perle midt blant Voss’ fjell, fjorder og opplevelsestilbud, sier hotelldirektør Berit Lunde.

Les mer om åpningen av hotellet.