1/2

Det nye hotellet Moxy Bergen | Foto: Byggeindustrien

2/2

Flotte innvendige lokaler i det nye hotellet | Foto: Byggeindustrien.

Nytt Bergenshotell åpnet

Bergen har fått et nytt hotell innerst i Puddefjorden og Multiconsult har bistått i prosjekteringen.

19. mai 2021
Cato A. Mørk

Hotellet Moxy Bergen – Viken Brygge ligger helt i sjøkanten og har en fin utsikt til Puddefjorden i front, og i bakkant til Ulriken, det høyeste av Bergens 7 fjell. Hotellet inngår i en større utvikling av området.

– Multiconsult har jobbet tett med GC Rieber Eiendom i mange år og er stolte av å bidra med prosjektering av dette flotte hotellet. Vi har fulgt prosjektet helt fra forprosjekt til selve byggeprosessen og ferdigstillelse, sier oppdragsleder Eivind Enes i Multiconsult.

Det nye hotellet har seks etasjer, 199 rom, er på 7850 kvadratmeter, og vil bli sertifisert som Breeam Excellent. GC Rieber Eiendom er byggherre med Veidekke som entreprenør og arkitektene Paal J Kahrs Arkitekter og Holon Arkitektur. Multiconsult har hatt ansvar for de fleste fagområdene i prosjekteringen og fulgt prosjektet fra start til slutt.

– Vi er meget glade for nå å kunne fullføre hotellprosjektet som vi har jobbet med i så mange år. Dette inngår i en større helhet i utviklingen av dette området, og vi mener hotellet vil bli en stor berikelse for bydelen, både for gjestene og befolkningen for øvrig, som vi håper vil ta i bruk alle hotellets fasiliteter og muligheter, forteller Gunnar Hernborg, prosjektdirektør i GC Rieber Eiendom, til Byggeindustrien.

Les mer om prosjektet i Byggeindustrien.