Multiconsult er vert og hovedsponsor for Solkonferansen, der mange nasjonale og internasjonale eksperter skal holde innlegg

Multiconsult vert for Solkonferansen 2020

Multiconsult er hovedsponsor og vert for Solkonferansen, Powered by the Sun, som arrangeres av Solenergiklyngen 8.- 9. desember. En rekke norske og internasjonale energi- og soleksperter deltar. Solenergiklyngens «Veikart sol mot 2030» lanseres også under konferansen.

3. desember 2020

Mange eksperter spår en betydelig vekst innen solenergi, og under solkonferansen presenteres de siste markedsoppdateringene og perspektivene videre på energi og solenergi. Konferansens første dag er rettet mot det norske markedet, og dag to mot et internasjonalt marked. Begge dager er det duket for en rekke spennende presentasjoner fra nasjonale og internasjonale eksperter og fagpersoner som representerer hele bredden av selskaper og aktører i bransjen. Blant annet blir det innlegg fra statssekretær for Olje og energidepartementet, Lars Andreas Lunde; direktør og sjefsøkonom i Equinor Eirik Wærness; og Raymond Carlsen, konsernsjef for Scatec ASA.

På konferansens første dag lanseres også «Veikart Sol mot 2030», som er utarbeidet og presenteres av Erik Marstein, forskningssjef for IFE. Rapporten ser på hvordan en bred og kompetent solenerginæring i Norge kan spille en veldig viktig rolle både for norsk energiproduksjon, klimafotavtrykk globalt og for næringsutvikling og sysselsetting nasjonalt, i tillegg til vesentlig eksport. Multiconsult har bidratt med innspill til arbeidet med veikartet.

– Solenergi og -produksjon er inne i en rivende utvikling og vekst både i Norge og internasjonalt. Vi er derfor glade for å kunne bidra både til veikartet og til å samle hele bredden i bransjen på Solkonferansen. Vi ser fram til to dager med mange ulike og spennende perspektiver på framtidens solenergi, sier konserndirektør for Energi i Multiconsult, Hilde Gillebo.

To prominente konferansierer skal lose deltakerne gjennom programmene. På første dag skal Maria Moræus Hansen, styreleder, styrearbeider, deriblant styremedlem i Scatec Solar med mer, være konefransier, og på dag to er det Thina Saltvedt, sjefsanalytiker for bærekraftig finans i Nordea, som innehar konferansierrollen.

Her kan du lese mer om konferansen og melde deg på:

Solenergiklyngen ønsker deg velkommen til en digital solkonferanse 8. og 9. desember. – Solenergiklyngen