Slik blir nye Granåsen idrettspark | Illustrasjon Pir II

Multiconsult skal prosjektere utbyggingen av Granåsen idrettspark

Trondheim kommune har valgt NCC med Multiconsult som prosjekterende for fase to av utbyggingen av idrettsanlegget på Granåsen. Prosjektet skal gjennomføres som en samspillsentreprise.

12. juni 2020

NCC med Multiconsult, Asplan Viak og Gjermundshaug ble valgt av Trondheim kommune etter å ha blitt vurdert som best på team og forståelse, samt delt best på kompetanse.

– Vi er svært fornøyd med å være en del av det kompetente teamet som skal levere prosjektet. Det er spesielt spennende at det skal gjennomføres som en samspillsentreprise, sier prosjektleder i Multiconsult, Signe Gurid Hovem.

For Multiconsult er prosjektet viktig for å befeste og videreutviklet selskapets erfaring med samspill med entreprenør. Hovem mener Multiconsults erfaring fra arbeidet med Holmenkollanlegget og Midstubakken vil også være til stor nytte for prosjektet.

Omfattende utbygging

Granåsen idrettspark skal utvikles som hverdagsanlegg og som regionens toppidrettsanlegg for nordiske grener og skiskyting. Utbyggingen av Granåsen er omfattende, og innebærer blant annet utbedringer av begge hoppbakkene, bygging av ny skiskytterarena og nytt arenabygg inkludert tribuner, samt stolheis.  Multiconsult skal levere rådgivning innen flere fag, blant annet bygg, vann og avløp, geoteknikk, miljø, geologi, vvs/energi, elektro, brann/sikkerhet, og vei.

Hoppbakken skal være ferdig før vintersesongen 2022/23 og hele idrettsparken skal være ferdig til overlevering sommeren 2023.

– Vi gleder oss til å starte arbeidet. Det er ikke hver dag at vi får være med å bygge et hoppanlegg i verdensklasse, sier Signe Gurid Hovem.