1/2

Digitalt samarbeid: Geir Juterud (Multiconsult), Stian Østvoll Ingvaldsen (Multiconsult), Angie Mendez (A-lab), Gøran Hansen (Multiconsult), Håvard Vasshaug (Anker) og Adrian Sørbyskogen (Anker) | Foto: Jimmy Moen/Flammekaster AS

2/2

Geir Juterud (Multiconsult), Angie Mendez (A-lab) og Adrian Sørbyskogen (Anker) skal jobbe tett om digitale løsninger | Foto: Jimmy Moen/Flammekaster AS

Multiconsult og Anker inngår digitalt samarbeid

Multiconsult-gruppen og Ankerdb AS har inngått et nytt partnerskap, samtidig som Multiconsult går inn med en mindre eierandel i selskapet. Anker er en datadreven teknologistartup som hjelper til med å automatisere og forenkle planlegging og oppfølging av bygg- og anleggsprosjekter.

26. januar 2024
Cato A. Mørk

– Dette er et verktøy som hjelper oss å forbedre våre leveranser under prosjekteringsarbeidet, og for oss vil dette være med på å effektivisere arbeidet. Det er viktig å ha gode samarbeidspartnere som bidrar til å løfte oss og næringen ved hjelp av digitalisering, og derfor er vi svært fornøyde med nå å få til et partnerskap med Anker, sier Geir Juterud, konserndirektør i Multiconsult.

Løsningen til Anker hjelper med på å automatisere og effektivisere arbeidet med å bygge opp digitale modeller av bygg- og anleggsprosjekter, samtidig som den bidrar til effektiv kvalitetssikring. Selskapet gjennomførte 2023 en suksessfull kapitalrunde på 10 millioner kroner, der Multiconsult gikk inn med en mindre eierandel og investerte 1 million kroner i selskapet.

– Vi har over en periode på 12 måneder pratet med og demonstrert løsningen til Multiconsult. Det har vært helt avgjørende for oss å få feedback fra det mest fremoverlente ingeniørselskapet i Norge for å kunne utvikle en løsning som håndterer de mest krevende byggeprosjektene i verden. Da vi fikk vite at Multiconsult ville komme inn på eiersiden i kapitalrunden, var det helt naturlig å si ja, sier Adrian Sørbyskogen, CEO i Anker.

Unngår byggefeil

God og tidlig planlegging og prosjektering er avgjørende for å unngå byggefeil senere i byggeprosjektene. Hvert år koster byggefeil samfunnet milliarder av kroner. Arkitektselskapet A-lab, som også er en del av Multiconsult-gruppen, har allerede benyttet Anker i flere prosjekter, og er godt fornøyd.

– Løsningen til Anker gjør at arkitektene kan konsentrere seg om de faglige utfordringene, mens verktøyet er med å løse og automatisere enkelte oppgaver og effektiviserer arbeidet i planleggingsfasen. Vi har benyttet løsningen i flere prosjekter og ser at arkitektene er glade for å slippe manuell oppfølging, og gjør at de heller kan legge mer innsats i å skape gode og bærekraftige løsninger, sier Angie Mendez, CTO og assosiert partner i A-lab.

Multiconsult-gruppen vil fremover benytte Anker i pilotprosjekter og bruke disse til å høste erfaring med hvordan løsningen kan bidra til å effektivisere og forenkle prosjektoppfølgingen.

Les mer om Anker.