1/2

Multiconsult skal bistå i elektrifisering av Hammerfest LNG-anlegg på Melkøya | Foto: Ole Jørgen Bratland/@Equinor

2/2

Illustrasjon av elektrifisering av Hammerfest LNG | Illustrasjon: Equinor

Multiconsult arbeider videre med elektrifisering av Hammerfest LNG

Multiconsult er tidligere tildelt kontrakt for prosjektering av nettilknytning for elektrifisering av Hammerfest LNG på Melkøya. Nå er dette arbeidsomfanget økt til også å omfatte assistanse til byggherre og detaljprosjektering i byggefase og ferdigstillelse. Kontrakten er verd 190 millioner kroner og arbeidet vil pågå fram til 2028.

1. mars 2024
Cato A. Mørk

– Vi er svært fornøyde med å fortsette arbeidet i de neste fasene av Snøhvit Future-prosjektet. Vi ser det som en anerkjennelse av vårt kompetansemiljø at Equinor på nytt har valgt Multiconsult til å gjennomføre oppdraget. Dette føyer seg pent inn i rekken med oppdrag vi har hatt siden planleggingen av anlegget på Melkøya startet i 1997, sier Lars Thomas Nordkild, direktør for Multiconsult i Nord.

Multiconsult har hatt ansvar for både forprosjektering og detaljprosjektering av nettilknytningen som gjør det mulig å elektrifisere Hammerfest LNG på Melkøya i Hammerfest. Det vil si infrastrukturen fra transformatorstasjonen på Hyggevatn, tre kilometer lang tunnel for kabler fra Hyggevatn til Meland, sjøkabel samt landfall på Meland og Melkøya. Nå skal selskapet følge prosjektet helt til slutt med prosjekteringsstøtte og assistanse til byggherre Equinor, en oppgave som var en opsjon i forrige kontrakt.

Fakta Om Snøhvit Future:
Snøhvit Future-prosjektet vil styrke Norges posisjon som en pålitelig og langsiktig leverandør av gass produsert med svært lave klimautslipp. Prosjektet, som består av landkompresjon og elektrifisering av Hammerfest LNG, sikrer arbeidsplasser i nord og energiforsyning til Europa fram mot 2050. Det er ventet at elektrifisering vil redusere utslippene fra anlegget med 850 000 tonn CO2 årlig. Partnere i Snøhvit-lisensen er Equinor Energy AS (operatør), Petoro AS, TotalEnergies EP Norge AS, Vår Energi AS og Wintershall Dea Norge AS.

Les mer: