Dansk senter for partikkelterapi | Ill: Link arkitektur

Vinner av internasjonal arkitekturpris

Multiconsults datterselskap LINK arkitektur, har vunnet den internasjonale arkitekturprisen «WAN Future Projects Healthcare Award» for prosjektet Dansk senter for partikkelterapi i Århus. Prisen befester Multiconsult-gruppens ambisjon om å bli ledende innen helsebygg i Skandinavia.

23. mars 2017

Dansk senter for partikkelterapi, er et nytt senter for kreftbehandling ved det nye universitetssykehuset i Århus. Senteret er det første i sitt slag, og det mest avanserte strålebehandlingssenteret i Danmark. Prisen vinnes for sitt innovative konsept hvor LINK har skapt et funksjonelt og inkluderende miljø for både brukere og personal gjennom arkitektur, i kontrast til tradisjonelle og sterile sykehusmiljøer.

Synligheten av byggets hovedfunksjoner, samt bestemt bruk av materialer bidrar til samhandling og involvering av pasienter og besøkende selv før de kommer inn i bygningen, uttaler juryen.

Generell entreprenør i konstruksjonen er Veidekke-entreprenør Hoffmann. Rådgivende team er, i tillegg til LINK arkitektur, Alectia og nederlandske Royal Haskoning.

Les mer om juryens begrunnelse her.