Kristin Olsson Augestad | Foto: Krister Sørbø

Kristin Olsson Augestad inn i styringsgruppen i Construction City

I bransjen med landets laveste kvinneandel er det gjort mange grep for å øke mangfoldet. Nå utgjør kvinner over 50 prosent av nøkkelposisjoner i næringslivsklyngen Construction City.

8. juni 2020

Byggenæringens nye kunnskapspark skal huse over 5000 arbeidsplasser på Ulven i Oslo. OBOS, Betonmast og AF Gruppen blir motorene i Construction City, og flytter hovedkontorene sine dit i 2024.

I forrige uke ble første årsmøte i næringslivsklyngen Construction City avholdt. Daglig leder Benedicte T. N. Økland får nå flere kvinnelige bransjekollegaer med på laget når den nye styringsgruppen er på plass. Der er nemlig halvparten av medlemmene kvinner.

– Økt mangfold i bransjen har vært på dagsordenen i flere av de store selskapene de siste årene, og det er svært gledelig vi nå oppnår en styringsgruppesammensetning som er i tråd med målene bransjen har satt seg, sier Økland.

Styringsgruppen er klyngens øverste faglige organ og skal prioritere klyngens arbeid ved å blant annet definere klyngens strategiske satsninger, aktiviteter og opptak av nye medlemmer.

Nyvalgt leder av styringsgruppen i Construction City er AF Gruppens konserndirektør Ida Aall Gram. Hun ser frem til å lede arbeidet, og bidra til å legge til rette for et godt samarbeid med ulike målgrupper, inkludert studenter både innen yrkesfag og høyskolefag.

– I løpet av noen få år Construction City fått klyngestatus av Innovasjon Norge og over 70 medlemsbedrifter med på laget som deltar i klyngeaktiviteter som arbeidsgrupper, frokostmøter og workshops. Dette er et spennende prosjekt som forhåpentligvis vil gi grobunn for sammen å utvikle fremtidens bygg-, anleggs- og eiendomsnæring. Å få lede dette arbeidet sammen med gode bransjekollegaer er en utfordring jeg ser frem til å ta fatt på, sier Gram.

Styringsgruppen i Construction City består nå av:

  • Ida Aall Gram (leder), AF Gruppen
  • Nils Morten Bøhler, OBOS
  • Jon Harald Kristiansen, Betonmast
  • Per-Einar Dybvik, Startuplab
  • Anne K. Eggen Lervik, Fagskolen i Oslo og Kuben yrkesarena
  • Kristin Olsson Augestad, Multiconsult
  • Jon-Vidar Knold, Innovasjon Norge

Nettsidene til Construction City.