Nye Torvbråten skole | Foto: Byggeindustrien

Klimavennlige løsninger på Torvbråten skole

Nye Torvbråten skole i Asker kommune ble tatt i bruk i begynnelsen av januar. Skolen har svært klimavennlige løsninger, og blir fremhevet som et godt klimaeksempel i en ny BBC-serie.

1. februar 2021
Cato A. Mørk

Skolen er prosjektert med høye miljøkrav som Svanemerking, passivhus og er utført i massivtre. Bygget har energibrønner i grunnen og solcelleanlegg på taket.

– Det har vært et faglig spennende oppdrag, spesielt når det gjelder klimaambisjoner. Byggherre, brukere og politikere er meget fornøyd med ferdig prosjektert skole, sier Multiconsults prosjektleder Kjetil Olav Fosser.

Nye Torvbråten skole er en barneskole for 1-7 trinn med spesialrom, administrasjonsdel, SFO og flerbrukshall, er på ca 6.700 m2 og kan huse nesten 500 elever. Skolen er Norges andre svanemerkede massivtreskole.

Omfattende oppdrag

Multiconsults oppdrag omfatter skisse- og forprosjekt, utarbeidelse av totalentrepriseunderlag samt oppfølging frem til ferdigstillelse på alle fagområder. LINK arkitektur har utformet skolen, mens Veidekke er totalentreprenør med Asker kommune som byggherre.

I den nye BBC-serien «Building a better future», i samarbeid med World Green Building Council, trekkes skolen fram som et godt eksempel. Målet med serien er å dele «beste praksis» for hvordan bygninger kan utformes, konstrueres og drives for å forbedre menneskers livskvalitet og bevare planeten.

Mer om prosjektet: