Ingeniører med verden som arbeidsplass

Det er ikke alltid nødvendig å si opp jobben for å reise og følge drømmene sine. Frida Martinsson og Svein Magnus Halsne opplever Nepal i ett år, med full støtte fra arbeidsgiveren Multiconsult.

4. november 2013

– Jeg har lenge hatt lyst til å jobbe med bistand og oppleve en annen kultur. Da jeg hørte om utvekslingsprogrammet Multiconsult har i samarbeid med Fredskorpset byttet jeg jobb og dro rett ut på tur, sier Frida Martinsson, siv.ing. innen Vannkraft i Multiconsult.

Vinn-vinn situasjon

Martinsson har akkurat returnert til Norge etter å ha jobbet ett år i Nepal. Hun har hatt base i hovedstaden Kathmandu, ved kontoret til Hydro Consult Engineering Ltd (HCE). Dette er et av Multiconsults samarbeidskontor. Her jobbet hun med kollegaen Svein Magnus Halsne og 70 lokale. Avtalen med HCE er gjensidig, slik at to av deres ansatte samtidig har jobbet ved Multiconsults Oslo-kontor.

– Det har vært lærerikt å være med på en kulturutveksling der jeg fikk jobbet med lokale prosjekter i Nepal. Vi fikk utfordret oss selv med ulike prosjekter og besøkte flere sites. Året har gitt verdifull erfaring jeg tror både Multiconsult og jeg vil ha god nytte av siden. Jeg ønsker absolutt å reise ut mer i framtiden. Utvekslingsmuligheten er en vinn-vinn situasjon for alle parter, sier Martinsson.

Kickstart for internasjonale karrieremuligheter

Utvekslingsprogrammet er delfinansiert gjennom Fredskorpset, en statlig støtteordning for utveksling av personell mellom partnerorganisasjoner i Norge og land i Afrika og Asia. Multiconsult dekker norsk lønn for sine ansatte.

– Multiconsults vil involvere og bygge kompetanse hos yngre medarbeidere i internasjonale prosjekter. Vi har stadig flere prosjekter i utlandet.

– Multiconsults vil involvere og bygge kompetanse hos yngre medarbeidere i internasjonale prosjekter. Vi har stadig flere prosjekter i utlandet. Utvekslingen til Nepal er en kickstart for dem som ønsker en videre karriere innenfor internasjonale vannkraftprosjekter i Multiconsult, sier Anders Gustav Pettersen, seksjonsleder for Vannkraft i Multiconsult.

Flere unge vil oppleve verden

Multiconsults internasjonale vannkraftsarbeid markedsføres gjennom Norplan. Utvekslingsprogrammet som gjennomføres hvert år går under denne merkevaren. 1. november reiser Viggo Arnesen og Hilde Sunde Tveit fra Multiconsult til Nepal. Arnesen skal prosjektere vannkraftverk og Tveit skal jobbe med geotekniske oppgaver tilknyttet vannkraftutbygging.

– Det er nok flere unge i dag som er litt rastløse og ønsker å oppleve verden. Det er verdifullt med en arbeidsgiver som har tilbud om å jobbe i utlandet, både på kortere og lengre oppdrag. Jeg ser frem til å jobbe under andre forhold og oppleve en annen kultur, sier Tveit.