Åpningen av Hardangerbadet | Foto: Sigmund Vereide

Hardangerbadet er åpnet

Søndag 15. desember åpnet det nye Hardangebadet i Øystese med en stor folkefest. LINK arkitektur har designet og Multiconsult har prosjektert flerbruksbygget.

17. desember 2019

Konstruksjonsteknisk er svømmehallen utfordrende blant annet med vanntette betongkonstruksjoner i basseng med mye innstøpt teknisk utstyr og vanntett kjeller under havnivå.

– Svømmehaller er utfordrende både å prosjektere og å bygge siden det er så korrosivt miljø, og bygningsfysikk står sentralt for å sikre bestandige løsninger. Akustikk er også utfordrende i svømmeanlegg. Alle fag i Multiconsult har lagt ned en stor innsats for å sikre løsninger som har gitt godt resultat, sier Åse Lyslo Døssland i Multiconsult.

LAB Entreprenør har bygget Hardangerbadet som er delvis kommunalt eid. Arealet er på ca 6.400 m2 og rommer i tillegg blant annet lege, tannlege og helsestasjon.

Lokal tilknytning

Arkitektene har vært opptatt av å forme et bygg som skaper identitet og god tilknytning til stedet.

– Vi har tatt i bruk elementer fra vestnorske byggetradisjoner i form av materialbruk og formspråk som vi ser i den omkringliggende byggeskikken. Bygget med sin særegne funksjon som bad og velværesenter, utformes samtidig med et moderne uttrykk som viser en fremtidsrettet samfunnsfilosofi og fortettingsstruktur, forteller Anne Russell Bøthun og Sonja Fastenrath i LINK arkitektur.

Se innslag fra åpningen på Vestlandsrevyen.