1/3

Grethe Bergly, Håkon Duus og Mette Kristine Kanestrøm er svært fornøyde med kåringen.

2/3

Håkon Duus

3/3

Håkon Duus ved batterisystemene på Svallbard

Håkon Duus ble «Årets unge rådgiver»

Batteri- og solekspert Håkon Duus ble tirsdag kåret til "Årets Unge Rådgiver", i regi av Rådgivende Ingeniørers Forening RIF.

24. oktober 2023
Cato A. Mørk

– Jeg synes det er utrolig gøy å bli kåret til Årets Unge Rådgiver. Jeg jobber med et utrolig bra solenergiteam, og for meg personlig er det viktig å få lov å være nysgjerrig. Og ikke minst å bygge innovasjon i prosjektene, sier Håkon.

Tre finalister var klare før høstkonferansen til RIF ble avholdt tirsdag 24. oktober. I tillegg til Håkon var Ingvild Wang fra Rambøll og Vegard Gavel-Solberg fra Norconsult nominert til finaleplassen. Totalt var 25 nominert. Men det ble altså Håkon som stakk av med seieren. Dette betyr også at han vil delta i den internasjonale finalen til neste år.

Utdrag fra nominasjonen for Håkon Duus:
Håkon Duus er solenergirådgiver og batteriekspert, og brenner for energiomstilling.

«Håkon er en innovativ lagspiller. Han brenner for å få til en raskere energiomstilling fra fossilt til fornybart, noe som fører til at han ofte driver, og deltar i prosjektene som er de første av sitt slag. Håkon er ofte fremst i bransjen og har gjennomført flere internasjonale prosjekter. Med solid erfaring i prosjekter fra Svalbard, via Afrika til Antarktis kan man med rette kalle Håkon en komplett energirådgiver fra pol til pol. Håkon spiller en betydelig rolle i å synliggjøre rådgiverbransjen og faget gjennom sitt eksepsjonelle arbeid innen solenergi, batteriteknologi og energisystemer. Hans engasjement for bærekraftige energiprosjekter og innovative tilnærminger har gjort ham til en ekspert og en betrodd rådgiver i både nasjonale og internasjonale sammenhenger. Med en imponerende portefølje av prosjekter, har Håkon vist hvordan rådgivere kan være drivkrefter for fremtidsrettet energiomstilling og bidra til utviklingen av ny teknologi og beste praksis.»