1/2

Ordfører Marianne Borgen oppfordret til å sykle til jobben | Foto: Thomas Haugersveen/Redink

2/2

Konsernsjef Grethe Bergly og Multiconsult-ansatte | Foto: Thomas Haugersveen/Redink

God stemning på oppstart av sykkelaksjon

God stemning, frokost og sykkelservice på Sykle til Jobben-oppstarten i Oslo onsdag. Oslos ordfører Marianne Borgen, gjester og Multiconsult-ansatte var med på den offisielle åpningen, og de aktive ble hyllet med både hornmusikk og taler.

24. april 2019
Cato A. Mørk

– Å sykle til jobben gir en ekstra frihetsfølelse, glede og god start på dagen. I tillegg så er det bra for miljøet og bra for klimaet. Jeg håper flest mulig vil delta, sa ordfører i Oslo, Marianne Borgen, i forbindelse med markeringen.

Sykle til jobben er Norges eldste og største aktivitetskampanje, som i år gjennomføres for 46. gang. I 2018 var det mer enn 42.000 deltakere. Nærmere 1000 Multiconsult-ansatte er med i aksjonen i hele Norge.

– Å ha sunne og friske ansatte er viktig for enhver arbeidsgiver, og det får vi jo når folk er aktive og deltar i aksjonen. Derfor legger vi til rette for at folk kan bruke sykkel på jobb, og at de har mulighet til å trene i forbindelse med våre kontorer og lokaler, påpekte konsernsjef Grethe Bergly i Multiconsult.

God start
– Jeg sykler fordi det går fortest for min del, og jeg synes det er fint å ha friheten til å dra når jeg vil og ikke måtte rekke bussen, sa Martin Dons, geotekniker i Multiconsult og en av de ansatte som deltok på markeringen.

På hovedkontoret på Skøyen i Oslo ble det servert frokost og de aktive ble mottatt med taler og hornmusikk. Alle fikk også tilbud om service av sykkelen.

– Å sykle til jobben er et positivt tiltak både for de som deltar og for de bedriftene som lar folkene sine sykle til jobben. Og så kommer du på jobb med godt humør, sa Grethe Fossli, president i Norges Bedriftsidrettsforbund.