- For en fantastisk julegave fra Multiconsult. Vi er veldig glade i julegaver, og særlig nå, sier daglig leder for Matsentralen, Per Christian Rålm | Foto: Matsentralen

Gir årets veldedige julegave til Matsentralen

Tradisjonen tro har Multiconsults medarbeidere stemt fram en veldedig organisasjon som de ønsker skal motta selskapets julegave. I år er det Matsentralen som mottar 250 000 kroner til sitt viktige arbeid med å gi vanskeligstilte matvarer og samtidig redusere matsvinn.

20. desember 2022

Daglig leder for Matsentralen, Per Christian Rålm, er svært fornøyd med tildelingen av julegaven. 

– For en fantastisk julegave fra Multiconsult. Vi er veldig glade i julegaver, og særlig nå. Siden i sommer har vi opplevd en drastisk økning i behovet for mathjelp i Norge. Vi setter dessverre stadig nye rekorder. Forrige uke delte vi ut over 300 000 måltider. De siste månedene har vi delt ut over 1 millioner måltider per måned, sier Per Christian Rålm.

Prisøkningene i samfunnet rammer hardt. De som hadde det vanskelig fra før har fått det mye vanskeligere. Og stadig nye og større grupper sliter og kommer i sårbare situasjoner på grunn av økonomi. Dette er barnefamilier, lavlønnsgrupper, aleneforeldre, aleneboende, uførepensjonister og flyktninger.

Reduserer matsvinn

Matsentralen har nå opprettet åtte matsentraler i løpet av de senere årene som alle tar imot overskuddsmat fra matbransjen. Gjennom samarbeidet med matbransjen hindret Matsentralen mer en 5.000 tonn mat fra å bli kastet i 2022.

– Vi klarer å dele ut mat gratis med en kostnad for oss på to kroner per måltid. Det er på grunn av stor frivillig innsats. Men når vi øker omsetning gjennom å redde mer mat fra å bli kastet og yte mer gratis mathjelp, så øker også kostnadene våre. Vi er helt avhengig av donasjoner og veldedighet for å øke omsetning og mathjelp. Julegaven fra Multiconsult er derfor svært velkommen, sier Rålm.

Verdsetter Matsentralens arbeid

I flere år har medarbeiderne våre vært med på å bestemme hvem som skal motta den veldedige julegaven ved å nominere kandidater og deretter stemme fram en endelig mottaker. Over halvparten av stemmene i år gikk til Matsentralen, og konsernsjef Grethe Bergly mener det viser at svært mange verdsetter det arbeidet organisasjonen gjør.

– Alle har fått med seg at mange i Norge har fått det tøffere det siste året, og det betyr mye for oss å kunne bidra til Matsentralens arbeid for å gjøre hverdagen bedre for de som har det vanskelig. Samtidig er det fint å støtte den viktige innsatsen Matsentralen gjør for å redusere matsvinnet i Norge, sier Bergly.