FornebuS_1390x576

Fornebu S årets bygg 2014

Fornebus S er kåret til Årets Bygg 2014 under årets Byggegalla 18.mars. Multiconsult har bistått inn som rådgiver på kjøpesenteret.

19. mars 2015

Kjøpesentret Fornebu S er tegnet av AMB Arkitekter AS og utført av Skanska Norge AS for KLP Eiendom AS.

– Dette er det første kjøpesenter i verden som har oppnådd klassifiseringen Outstanding i BREAM og prosjektet imponerer med høy kvalitet i materialer, fremtidsrettede løsninger og god bygningsmessig utførelse, sier juryleder Arne Skjelle.

Multiconsult har vært ansvarlig for forprosjekt og utarbeidelse av kravspesifikasjon for totalentreprise med fagene: PGL, RIB, RIG, RIE, RIAKU, RIBR, RIEnergi, RIM, RIByf og BREEAM AP. Selskapet har også stått for kontroll av prosjektering og vært byggherrebistand i gjennomføringen med de samme fagene de gjennomførte forprosjekt og kravspesifikasjon med.

Norges største BREEAM-kompetanse

– Multiconsult har Norges største BREEAM-kompetanse og det har vært lærerikt og inspirerende å få bruke den på et så ambisiøst prosjekt som Fornebu S. KLP Eiendom har fra dag én vært tydelige på at miljøambisjonen BREEAM Outstanding skulle være førende og retningsgivende gjennom hele prosjektet, sier Einar Aaseth, oppdragsleder for Fornebu S i Multiconsult.

Fornebu S konkurrerte i finalen med Bjørnsletta skole, Oslo, utført av Veidekke, Hamar Kulturhus, utført av Martin M. Bakke AS, Hurdal skole, utført av Agathon Borgen AS og Powerhouse, Kjørbo utført av Skanska Norge AS.