Olga Budarina fra Multiconsult var en av meget få kvinnelige foredragsholdere på årets Revit Tecnology Conference Australiasia

Foredrag nummer to på RTC

Olga Budarina fra Multiconsult holdt foredrag for andre gang på profilerte Revit Tecnology Conference.

15. juni 2016

Den 12.-14. mai gikk RTC (Revit Tecnology Conference) Australiasia 2016 av stabelen i Hunter Valley nord for Sydney. Konferansen samlet over 400 deltagere til tre dager med parallelle foredrag fra bransje-eksperter innen BIM.

En av foredragsholderne var Olga Budarina fra Multiconsult, som samlet mer enn 100 deltagere til sitt foredrag «Coordinates: Play by Revit Rules or Ask for Trouble».

En av få kvinnelige foredragsholdere

Dette er andre gangen at Olga holder foredrag på en RTC-konferanse. Hun debuterte i september i fjor under RTC-konferansen i Singapore. Olga har vært en av meget få kvinnelige foredragsholdere på konferansen.

– Selv om jeg har holdt foredrag på RTC tidligere er det med skrekkblandet fryd jeg går på scenen for et RTC-publikum. Konferansen er kjent for å samle gode foredragsholdere og meget oppegående og kunnskapsrike deltagere. Derfor er det krevende å utarbeide en god presentasjon, med et innhold som fenger deltagerne, forteller Olga.

Det er tydelig at foredraget falt i smak. I ettertid av konferansen har Olga fått flere gode tilbakemeldinger.

Konferanse i endring

RTC Australasia er den eldste av RTC-konferansene og ble i år arrangert for 12 gang. Det arrangeres tilsvarende konferanser i Nord-Amerika, Europa og Asia og Olga har lagt merke til en endring i årets tematikk.

– Tidligere har dette vært en konferanse som retter seg kun mot Revitbrukere. I år var det imidlertid foredrag om en rekke andre verktøy som Archicad, Tekla, Dynamo og Grasshopper, og det kan virke som om RTC Australasia er på vei til å bli en mer generell konferanse for BIM-verktøy uavhengig av leverandør, forklarer hun.

Ønsker å dele kunnskapen fra konferansen med resten av selskapet 

Etter tre dager på konferansen har deltagerne fått et solid påfyll kunnskap om best praksis og nye ideer til hvordan metodikk kan forbedres. Derfor settes det opp en serie med webinarer for at Olga skal kunne videreformidle det hun har lært på RTC-konferansen til kollegaene i Multiconsult.

– Vi har det siste året tatt i bruk interne webinarer for kunnskapsdeling og kompetanseløft, forteller Elisabeth Heier, opplæringsansvarlig innen 3D/BIM/DAK. Vi ser på webinarene som en enkel måte å videreformidle kunnskap om Multiconsult sine metoder og beste praksis innen nøkkelverktøy.