1/2

Stortorvet 7 ligger sentralt i Oslo | Foto: Gatis Rozenfelds

2/2

Innemiljø i Stortorvet 7 | Foto: Nye Bilder

Flott rehabilitering av Stortorvet 7

− Selv om rehabiliteringen av Stortorvet 7 har vært svært komplekst, har vi klart å skape et moderne næringsbygg som oppfyller dagens forventinger til inneklima, energieffektivitet og fleksibilitet, sier Eirik Trygstad om prosjektet Stortorvet 7, som 13. mars ble kåret til Årets Bygg.

14. mars 2024
Marte Nordahl

Juryens begrunnelse for nominasjonen som årets bygg var:
«Prosjektet består av en omfattende transformasjon av et helt kvartal med svært kompleks bygningsmasse, og kun 3.500 m2 nybygg. Likevel sikrer prosjektet en stor økning i antall arbeidsplasser i sentrum, noe som sikrer god grønn mobilitet til arbeidsplasser. Bilens plass i kjeller har også måttet vike for sykler og garderobefasiliteter.»

Multiconsult har siden 2019 arbeidet med VVS-prosjektering, i tillegg til fagene bygningsfysikk, vann og avløp, miljøkartlegging og BREEAM.

Sivilingeniør Eirik Trygstad, har fungert som prosjektleder for VVS-fagene på i prosjektet siden mai 2021, og er fornøyd med sluttresultatet.

− Vi har klart å rehabilitere et krevende bygg, og gitt det ytelser som på flere områder overgår dagens standard. Anleggene er prosjektert for å tilfredsstille inneklima, energieffektivitet og fleksibilitet i henhold til forventninger fra kresne leiertakere i bysentrum av Oslo.

Bevart byggets uttrykk

Stortorvet 7 består av fem bygg fra ulike byggeår, der de fleste fasadene i prosjektet er bevaringsverdige. Næringsbygget består av en omfattende transformasjon av et helt kvartal med svært kompleks bygningsmasse.

− Med byggenes særpreg og bevaringsverdighet, så vi at det kom til å bli utfordrende. På tross av det har vi klart å levere et moderne bygg, og samtidig videreført byggets historisk.

Trygstad presiserer at prosjektet har vært utfordrende, men også svært lærerikt.

Stortorvet 7

  • Sted: Oslo
  • Prosjekttype: Rehabilitering av et næringsbygg som består av fem bygg fra ulike tidsepoker med bevaringsverdige fasader.
  • Tidsramme: Prosjektet startet opp i 2019.
  • Totalentreprenør: Vedal Entreprenør
  • Byggherre: Schage Eiendom
  • Størrelse: 32.000 kvm er restaurert og rehabilitert. I tillegg er det bygget 4000 kvm med nybygg over 12 etasjer
  • Prosjektet inneholder: Kontorer fra tredje til niende etasje, handel og servering på gateplan og i andre etasje. I åttende etasje restaurant og bar med takterrasse
  • Store handelslokaler: Blant leietagerne er Ernst & Young, IWG (Spaces) huddly, Sabrura Sushi, Hennes & Mauritz, Monki og Weekday har allerede åpnet

Les mer: