1/3

Multiconsult har preget mitt liv, sier Ola Dalen | Foto: Thomas Haugersveen

2/3

Teamarbeid er viktig, mener Ola | Foto: Thomas Haugersveen

3/3

Min kjepphest har hele tiden vært kunde- og markedsorienteringen, sier Ola | Foto: Thomas Haugersveen

Feirer 40 år i Multiconsult

– Skapergleden er min drivkraft, sier Ola Dalen (64). I 40 år har han vært lidenskapelig opptatt av å levere de beste løsningene for Multiconsults kunder.

25. januar 2021
Sissel Fantoft

Ola hadde sin første arbeidsdag i Multiconsult i januar 1981 og har hatt sentrale posisjoner i ulike faser av selskapets utvikling, både innen olje og gass, bygg og eiendom, industri og samferdsel. I dag er han prosjektdirektør med ansvar for blant annet Fornebubanen og Campus Ås.

– Multiconsult har preget mitt liv – jeg har hatt de fleste funksjoner i selskapet bortsett fra innen økonomi og HR, sier han.

Lytte, forstå og levere

Ola vokste opp i Sykkylven, og etter skolen pleide han å stikke innom onkelen Ingmar Relling, arkitekten som designet den ikoniske Siesta-stolen.

– Fra ham lærte jeg viktigheten av å lytte til kundenes behov, forstå alle prosesser i hele verdikjeden og levere et ekstremt bra produkt. Det perspektivet har jeg fremdeles, sier han.

Olas kjepphest har hele tiden vært kunde- og markedsorienteringen.

– Både Multiconsult og bransjen som sådan har hatt en tendens til å sove i timen når det gjelder å synliggjøre den faktiske verdien vil tilfører prosjektene. For at vi skal vinne frem og tjene penger må vi se alt i sammenheng – vi skal ikke bare produsere noen dokumenter eller tegninger til en liten del av et prosjekt, vi skal skape gode løsninger, sier han.

Komplementære team

Ola har en sterk tro på komplementære team.

– Det er forbasket vanskelig å få til, men siden kundene ønsker at vi viser omsorg for totaliteten, forventer de også at vi skal forstå kvaliteten på det endelige produktet og hva som skal til for å komme dit. Da må vi ha mange flere typer kompetanse i ett og samme team, inklusive god ledelse og styring, fastslår han.

Allerede da Ola begynte i Multiconsult var høy trivsel blant ansatte et kjennemerke.

– Slik er det fremdeles, vi klarer å ivareta omsorgen for hver enkelt. Vi spiller tross alt i Champions League – jeg føler at jeg driver med toppidrett hver dag! Trivsel og trygghet i en krevende hverdag er helt avgjørende, sier han.