1/2

Stanislas Merlet, vinner av Young Professional of the Year 2018

2/2

Stanislas Merlet, vinner av Young Professional of the Year 2018

Europas beste ingeniør fra Multiconsult

Stanislas Merlet (32), solenergirådgiver i Multiconsult, ble i dag kåret til Young Professional of the Year 2018 i EFCA sin anerkjente kåring. Dette er første gang i historien at en rådgiver fra et norsk selskap vinner denne prisen.

10. september 2018

Merlet vant kåringen mot 20 sterke kandidater fra hele Europa. Franskmannen jobber i Multiconsult, hvor han har vært sentral i oppbygningen av selskapets sterke solenergimiljø.

– Det er kjempekult å vinne, både for egen del og for solenergimarkedet. Prisen sier mye om hvilke dører Multiconsult har åpnet for meg. Det å trekke på fagressurser fra hele selskapet har utvidet mulighetene for å jobbe med det jeg synes er spennende, nemlig å bruke tradisjonell teknologi på nye måter i ulike markeder. På få år har vi blitt nummer én på solkraft i Skandinavia. Jeg og kollegene mine bruker mye tid på forskning og utvikling, så jeg håper anerkjennelsen bidrar til flere prosjekter både i Norge og i verden forøvrig, sier Merlet.

Stanislas har mastergrad i fornybar energi fra Korsika og Madrid. Han jobbet med utviklingsprosjekter innen solenergi i Montpellier, før hans nysgjerrighet for nye kulturer førte han til Norge. I dag jobber Stanislas på flere internasjonale prosjekter, og i fjor alene reiste han til ti ulike utviklingsland.

Tiltrekker talenter gjennom flerfaglighet

Konsernsjef i Multiconsult Christian N. Madsen er stolt av at et norsk selskap har en solenergirådgiver som skiller seg ut på internasjonalt nivå og vet hvor trangt nåløyet er for å bli kåret til årets unge rådgiver i Europa.

– Dette er utrolig gøy og fortjent. Stanislas’ evne til å se nye mulighetsrom, og positive holdninger til utfordringer, er egenskaper mange kan lære av. Prisen er først og fremst en enorm anerkjennelse for Stanislas personlig, men også for Multiconsult. Vi er et lite selskap i global sammenheng, men makter å tiltrekke oss og utvikle bransjens aller beste talenter. For to år siden hadde vi Arnt Fredriksen på andreplass i samme konkurranse. Jeg tror både unge talenter og selskapet tjener positivt på et miljø som vektlegger innovasjon og flerfaglig samarbeid, sier Madsen.

Juryen: Løfter solenergimiljøet

Juryen merket seg Stanislas´ engasjement og kompetanse. Han trekkes frem som et faglig fyrtårn innenfor et betydningsfullt fagområde i rask utvikling. Med faglig bredde og dyptgående kompetanse bidrar Stanislas til å løfte kunnskapsnivået i solenergimiljøet, gjennom foredrag, kurs og artikler både nasjonalt og internasjonalt.

– Vi er veldig stolte over at Stanislas, som vi kåret til Årets unge Rådgiver i 2017 i Norge, nå trer helt til topps i denne europeiske konkurransen og blir kåret til den mest talentfulle ingeniøren i Europa, sier Liv Kari Skudal Hansteen, adm.dir. i RIF og vise-president i EFCA.

___________________________

Prosjektet: Solcelleanlegg i minusgrader og mørketid
Prisen Young Professional of the Year 2018 blir tildelt på grunnlag av både kandidatens fagkunnskap og engasjement, så vel som et utvalgt prosjekt. Stanislas var sentral i et oppdrag på Dronning Mauds Land, der oppgaven var å forsyne forskningsstasjonen Troll med kortreist, fornybar energi. I en iskald antarktisk ørken med mørketid, minusgrader året rundt og orkaner valgte Multiconsult å gå for et solcelleanlegg. Prosjektet fikk stor oppmerksomhet i bransjen for sine innovative løsninger. Blant annet måtte panelene ligge med kun 10 graders helling, for å unngå at vindmotstanden skulle bygge opp en isbre.

Om EFCA
EFCA, European Federation of Engineering Consultancy Associations, er den er den samlede foreningen for ingeniørkonsulentindustrien i Europa. De representerer faglige foreninger fra 26 europeiske land og FIDIC inn i Europa.