1/3

Vetle Birkeland ved "hjemmekontoret" i Jostedalen | Foto: privat

2/3

Skikjøring i Jostedalen | Foto: Privat

3/3

Vetle har rigget til "hjemmekontoret" på kjøkkenet i Jostedalen | Foto: Privat

Digital nomade på hjemmekontor

For Vetle Birkeland har hjemmekontor i coronaperioden gitt nye uante muligheter. Sammen med venner og kjæreste har han byttet ut hverdagen i Oslo med opphold i Luster i Sogn, Stryn og Jostedalen.

16. april 2021
Cato A. Mørk

– For tiden bor vi en halvtime inn i Jostedalen, i en bygning som heter Perbui og som tidligere pleide å være butikk. En kompis jobbet som brefører i området, og vi fikk mulighet til å bruke huset, sier Vetle Birkeland som til daglig jobber i Multiconsult.

I Jostedalen bor han nå midlertidig sammen med en kompis og kjæresten. Kjæresten jobber i Sweco, mens kompisen jobber med IT. Før oppholdet i Jostedalen tilbragte de en periode i Luster i Sogn og i Stryn. Fritidsinteressene har styrt stedsvalgene.

– Stryn var et eldorado for oss, med både ski, klatring og surfing, forteller Vetle, som sier at neste stopp kan bli surfing på Stadlandet, før de ved sommerstid setter kursen tilbake til Oslo.

Motiverende

Vetle har jobbet i Multiconsult i snart to år og studerte før det ved NTNU i Trondheim. Det siste året har det naturlig nok vært ren digital jobbing. Han mener det å bo tett i en digital jobbsituasjon, kan gjør at man pusher hverandre og enklere blir motivert. Tidligere har de også bodd sammen flere andre.

– Det har vært artig å sitte sammen med folk med forskjellig kompetanse. Det har vært en veldig god faglig miks innen blant annet IT, byggingeniør, bedriftspsykolog og psykolog, forteller Vetle.

Spennende oppdrag

Til daglig jobber Vetle i konstruksjonsavdelingen i Oslo, under seksjon Nybygg. I løpet av de forskjellige oppholdene har han vært engasjert i rehabiliteringen av Holmlia skole, prosjektering av den nye basestasjonen på Fornebu, samt vært BIM-konsulent.

– Å flytte kontoret langt vekk fra Oslo var ikke vanskelig å foreslå for mine ledere. De skal ha skryt for å heie det frem, selv da dette med permanent hjemmekontor var en ny greie og det fortsatt var mange usikkerheter, sier Vetle.

– Jeg synes vi har fått til god kontakt, digitale planer og oversikt over frister gjennom digital jobbing. Det har vært mye jobbing og mye å gjøre i denne perioden. Og det å bo slik gjør at det allikevel er lett å ta en skitur, selv om man jobber litt ekstra.

– Vi har fått utløp for en del reisetrang nå, forteller Vetle, før han innrømmer at det skal bli godt å komme hjem til egen leilighet.

#mittoppdrag