Robin Sæterøy

Det store bildet

Robin Sæterøy (33) fullførte to mastergrader parallelt, og med sin kompetanse innen både finans og eiendom er han en verdifull del av Norges ledende fagmiljø på eiendomsledelse.

24. august 2023
Sissel Fantoft

Robin jobber som rådgiver innen strategisk porteføljeforvaltning og tidligfase eiendomsutvikling i avdeling for eiendomsledelse i Multiconsult. Avdelingen består for øvrig av blant annet arkitekter og ingeniører, og deres tverrfaglige kompetanse er så etterspurt at nye ressurser stadig rekrutteres.
– Vi tilbyr porteføljerådgiving for kundenes bygningsmasse. Vi har store, offentlige kunder som helseforetak og fylkeskommuner, men også private kunder. Fellesnevneren er at de som eier eller leier større eiendommer ønsker vår hjelp til å utvikle sine porteføljer, sier han.
Bygningsmasser kan bestå av bygg i alle faser – fra planlegging via nybygg og til eldre bygg, og Multiconsult bistår med å analysere eiendomsstrategeier i 15- til 40-årsperspektiv.
– Vi kommer ofte inn veldig tidlig i prosjekter – hvis det skal bygges et nytt sykehus lager vi gjerne en behovsanalyse 15 år før spaden stikkes i jorda. Da ser vi på hva som kan videreutvikles av eksisterende bygningsmasse og gir råd om bærekraftig forvaltning på sikt. Det er viktig å se hele porteføljen i sammenheng, forteller han.

Digitalt løft
Multiconsult har gjennom flere tiår vært en pådriver for utviklingen av fagområdet eiendomsledelse i Norge, og har laget det digitale verktøyet multiMap som brukes i strategisk eiendomsanalyse. Jo lenger levetid et bygg har, jo mer bærekraftig er det, derfor er det viktig med en grundig kartlegging av tilstand og vedlikeholdsbehov før beslutninger tas. Robin er prosjekteier for multiMap 2.0, som er den nyeste versjonen av verktøyet.
– multiMap 2.0 ferdigstilles høsten 2023 og er det største digitale investeringsprosjektet i Multiconsults historie. Verktøyet har fått et solid digitalt løft for å være mer moderne og fremtidsrettet, forteller han.
Ønsket om å tilføre flere funksjoner og tjenester i multiMap ble lagt inn i Multiconsults digitaliseringsportal Alinea.
– De siste årene har Multiconsult hatt et økende fokus på å utvikle egne digitale verktøy. Vi har utrolig mye kompetanse i selskapet, derfor er det flott med en portal hvor ideer og initiativer kan legges inn, settes i system og følges opp, poengterer Robin.

Inspirerende hverdag
Robin vokste på øya Frei utenfor Kristiansund, og har vært god med tall helt siden barndommen.
– Derfor var det naturlig å satse på en økonomiutdannelse. Samtidig var jeg interessert i eiendom, og etter en bachelor i finans ved Høgskulen på Vestlandet søkte jeg på masterstudiet både ved siviløkonomutdanningen med finansspesialisering på BI i Oslo, og i eiendomsutvikling på NMBU i Ås. Jeg kom inn begge steder og klarte ikke å velge, så jeg bestemte meg for å ta begge parallelt, forteller han.
Robin bodde i Oslo og pendlet til Ås på nødvendige forelesninger.
– Det var travelt, og bare flaks at eksamensperiodene ikke krasjet, forteller han.
Det var bare på hengende håret at han klarte å gjennomføre to av eksamenene.
– En startet klokka ni på BI, og så sto en kompis klar og kjørte meg i hui og hast til den neste i Ås klokka to, minnes han.

Robin har jobbet i Multiconsult siden 2016, og stortrives.
– Som konsulent møter jeg mange forskjellige kunder, så det er stor variasjon i arbeidsoppgavene og jeg lærer noe nytt hele tiden. Ingen dager er like, og jeg er omgitt av så mange dyktige fagpersoner, for eksempel Svein Bjørberg som er en guru i bransjen, sier han.

På fritiden trives Robin aller best på telttur i skogen eller på fjellet med samboeren og bikkja.
– Vi er liker å bade, plukke sopp og bær og gå på ski. Jeg er oppvokst på Nordmøre og er glad i regnvær, så jeg er gjerne ute året rundt. Vi har en ett år gammel border collie som trenger mye stimuli, så vi har planer om å begynne med agility, forteller han.
Robin kaller seg selv en fagnerd og knar gjerne på jobbprosjekter i bakhodet mens han er ute i naturen.
– Jeg er stolt av å tilhøre et så fagtungt og kompetent miljø som vi har innen eiendomsledelse i Multiconsult. Jeg blir inspirert av å gå på jobb hver eneste dag, sier han.