COWI og Multiconsult presenterer digital samhandling i verdensklasse

Verdens største digitaliseringskonferanse, Autodesk University, løfter frem Fornebubanen som et av verdens beste prosjekter når det kommer til BIM 360 og digital samhandling.

18. november 2020

Hvert år arrangeres Autodesk University i Las Vegas for et globalt publikum. Her hylles verdens beste digitaliseringsarbeid innenfor bygg- og anleggssektoren. I år avholdes konferansen digitalt. Blant prosjektene som presenteres, er Fornebubanen.

– Det er en stor ære å få presentere på Autodesk University. Fornebubanen har en ambisiøs BIM-strategi der vi ønsker å utfordre og utvikle bransjen. Det er derfor kult at arbeidet nå får internasjonal anerkjennelse og at vi får dele noe av det vi har lært med byggenæringen verden over, sier Kjell Arne Vedvik, leder for Prosjekteringsgruppen Fornebubanen (PGF) som består av COWI og Multiconsult.

Foredraget om Fornebubanen varer en snau time og holdes av Cecilie Irgens, leder for Digital Samhandling i PGF (COWI) og Magne Ganz, Leder for BIM Utvikling i PGF (Multiconsult), som presenterer på vegne av PGF. I tillegg har BIM-koordinator Fredrik Kjelman (Multiconsult) og Magnus Christensen (COWI) vært viktige bidragsytere til foredraget og BIM-arbeidet.

I foredraget gir Irgens og Ganz deg et inspirerende dypdykk i hvordan PGF jobber med:

  • Etablering av felles datamiljø
  • BIM-strategi og gjennomføringsplan
  • Bruk av metadata
  • Applied BIM og OpenBIM
  • BIM 4D og 5D (tidsstyring og kostnadsstyring)
  • Modellbasert gjennomføring/ tegningsløs bygging
  • Automatisering
  • VDC: Hvordan involvere hele prosjektorganisasjonen
  • VR og gamification

Konferansen er i år åpen og gratis for alle. Her kan du se foredraget og lese foredragets whitepaper: https://www.autodesk.com/autodesk-university/class/How-Collaborate-Mega-Metro-Project-Using-BIM-360-and-Open-BIM-Approach-2020#video

Fornebubanen skal bli en ny T-banestrekning i et sammenhengende tunnelsystem fra Majorstuen i Oslo til Fornebu i Bærum. Banen vil bli omtrent åtte kilometer lang, og skal ha seks stasjoner; Fornebu, Flytårnet, Fornebuporten, Lysaker, Vækerø og Skøyen. Byggingen av banen starter i år, og den skal stå klar til drift i 2027.

Prosjekteringsgruppen Fornebubanen (PGF) bestående av Multiconsult Norge AS og COWI AS, har ansvar for komplett teknisk prosjektering av Fornebubanen som omfatter grunnarbeider, tunnel/bergrom, stasjoner/driftsbase og overbygning.