BLINK i sentrum

Verdens største rulleskirenn inntar Sandnes 26. - 30. juli. Rulleskifestivalen Blink er en av sommerens store begivenheter for skieliten og samler i år skiskytter- og langrennstjerner fra 16 nasjoner. Det hele starter med 60 km langløp, deretter følger den fryktete Lysebotn opp, før alt avsluttes med folkefest og renn i Sandnes sentrum. Multiconsult er stolt samarbeidspartner.

26. juli 2017

– Det er på ingen måte tilfedig at Multiconsult har vært en hovedsponsor av Blink-festivalen i en årrekke. Som for Multiconsult handler det om å ha vilje til se muligheter der andre ser hindre og  om å mot til å sprenge grenser der andre ville ha gått rundt. Det er slik utvikling skapes og det er slik Blink-festivalen har blitt verdens største rulleskiarrangment. Det som er unikt er at man klarer å inkludere både idrett, lokalsamfunn og publikum, sier Gaute Christensen, kommunikasjonsleder i Multiconsult.

 

World Classic Tour

Nytt i år er at det er etablert en egne «word cup» i langløp på rulleski. BLINK-festivalen åpnes med 60 km langløp som utgjør det andre rennet av touren. Multiconsults «eget» langløpslag, team BN-bank, gjorde rent bord med dobbeltseier i det første rennet som inngår i cupen.   Nå er laget med kaptein Øystein «Pølsa» Pettersen, Simen Østenstad, Morten Eide Pedersen klar for å gjenta bedriften i Sandnes, men møter tøff motstand fra blant annet Petter Northug jr., Martin Johnsrud Sundby, Sergey Ustiugov, Iivo Niskanen. 

Det siste tilskuddet i team BN-bank, John Arne Riise, debuterer i konkurranse under Blink. Han nøyer seg med en noe kortere distanse enn de største skistjernene. Den tidligere fotballproffen love full innsats, men kan neppe forvente seg noen seier…

Ikke kun stjerner

Det blir gjerne fokus på stjernene når man samler utøvere som Marit Bjørgen, Petter Northug jr, Tiril Echoff, Johan Thingnes Bøe, Emil Hegle Svendsen, men Blink er også en massemønstring. Under dagene i Sandnes sentrum går utøvere fra 7 år og oppover i akkurat de samme løypene som stjernene, og dermed også anledning til å komme tett inn på sine idoler. Dette er med å gjøre Blink-festivalen til en viktig rekutteringsarena for fremtidens stjerner.

– Foruten å møte mange av verdens beste utøvere innen sine grener, er dette et arrangement for talenter i alle aldre i tett samspill med lokalsamfunnet. I Multiconsult skaper vi verdier nettopp ved å kombinere spisskompetanse med bredde, forteller Christensen.

 

NRK har bred dekning av Blink-festivalen hver dag.